Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Nou reprezentant al CAB in Consiliul Stiintific al INM


9 februarie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 4 februarie 2010, Plenul CSM a ales reprezentantul Curtii de Apel Bucuresti in Consiliul Stiintific al INM.

Ca urmare a promovarii judecatoarei Viorica Trestianu la Inalta Curte de Casatie si Justitie in noiembrie anul trecut, INM a solicitat initierea procedurilor legale necesare numirii unui nou reprezentant.

Propunerile formulate de Colegiul de Conducere al Curtii de Apel Bucuresti au fost:

1. Elisabeta ROSU, presedinte Sectia a V a comerciala

2. Cristina NICA, Sectia a III a civila si pentru cauze cu minori si de familiei

3. Ileana Izabela DOLACHE, Sectia a VI a comerciala.

Candidatele au prezentat cateva din preocuparile sale in ipoteza alegerii.

Elisabeta ROSU: a fost absolventa INM, considera ca ar putea da o mana de ajutor INM, si-a propus, in ipoteza in care ar fi votata, sa colaboreze cu intreaga conducere a INM sa-si pastreze pozitia pe care o are. Ar schimba ceva in legatura cu examenul de admitere in magistratura, “cei care sunt admisi in actuala reglementare este nerelevanta. Poate ar trebui schimbat ceva. De cele mai multe ori locurile nu s-au ocupat. De multe ori si noi judecatorii ne-am intrebat daca am fi dat raspunsul corect. CSM sa gaseasca o formula. Locurile vacante sunt foarte multe.” Apreciaza ca in ceea ce priveste programele poate ar trebui lucrat. “Cand eram judecator, am avut un auditor,care acum e la Luxemborug, sa se puna accent pe partea practica. La nivelul facultatilr exista activitatea e practica.”

Cristina NICA: a fost absolventa INM in 2000. “Apreciez ca formarea continua in cadrul seminariilr nu e suficienta, se adreseaza unui numar restrans de judecatori.” E de parere ca ar trebui folosite mijloace moderne de comunicare (propane adoptarea modelului MJ, intranet),” ar fi util crearea unui site, un fel de intranet destinat special formarii continue pe care sa fie publicate informatii utile, link-urile institutiilor specializate. S-au publicat numeroase studii, tratate care au pus in discutie probleme cu care ne confruntam in practica. Consider ca rezultatele acestei cercetari stiintifice sa aiba un impact asupra practicii. Consider ca ar trebui verificate de un profesor universitar raspunsurile la testele grile.”

Ileana Izabela DOLACHE: este judecator de cariera, perfectionata in tara si strainatate.“Am constatat ca pot sa devin mai mult, sunt formator la dreptul comercial si dreptul consumatorilor (in legatura cu teza mea de doctorat). Am considerat ca e momentul sa fac un pas si sa contribui in organul colegial prin care pot sa contribui cu idei, sa pun la dispozitie intreaga mea pricepere pentru a putea ajuta la imbunatatirea sistemului de predare. Acesta e motivul. As putea sa va povestec o mica istorioara. Un auditor m-a intrebat ce fac ei daca dupa absolvirea INM vor constata ca nu au vocative. Timp pierdut. Am fost uluita, nu toata lumea-si gaseste vocatia. I-am raspuns ca trebuie sa incerci sa te perfectionezi. De ce as fi potrvita pentru acest post. Atunci cred ca ceea ce pot aduce in plus e ca imi fac profesia cu pasiune si pot sa afirme ca mi-am gasit vocatia. Am simtit nevoia pentru ca mai sunt multe de facut in Institut. Consider ca mi-am gaist vocatia. Cred ca e loc de mai bine.”

A fost aleasa, in urma a doua scrutinuri de vot, judecatoarea Ileana Izabela Dolache.

Membrii prezenti: Ana Labus, Gheorghe Groza, Liviu Dascalescu, Bogdan Licu, Virgil Andreies, Anton Pandrea, Gratiana Isac, Florica Bejinaru, Lidia Barbulescu, Irina Zlatescu, Alexandrina Radulescu, Costel Dragut, Gheorghe Buta, Cristian Deliorga, Catalin Predoiu.

Pentru Juridice.ro, Alina Matei

A se vedea si:

Trei noi judecatori la Inalta Curte

Reprezentantul CAB in Consiliul Stiintific al INM

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro