Secţiuni » Arii de practică » Protective » Data protection
Data protection
DezbateriConferinţeToate evenimenteleCărţiProfesionişti


Proiect CSDE in Seria Consultari Europene: Viitorul acord international incheiat intre UE si SUA in materia protectiei datelor personale si furnizarii de informatii in scopuri de ordine publica
08.02.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Data protection, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Centrul de Studii de Drept European din cadrul Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Romane organizează o selecţie de CV-uri pentru realizarea unui punct de vedere documentat în acest sens. Vor fi selectaţi experţi care vor realiza cercetarea şi punctul de vedere, concretizate într-un material care va fi publicat ulterior.

Denumirea proiectului: “Viitorul acord internaţional încheiat între UE si SUA în materia protecţiei datelor personale şi furnizării de informaţii în scopuri de ordine publică” (CSDE-SCE-5)

Protecţia datelor personale constituie un aspect sensibil, nu doar la nivel naţional, ci şi (cu atât mai mult) la nivel internaţional. Transferul internaţional de date cu caracter personal trebuie însoţită de garanţii efective menite să protejeze drepturile fundamentale.

Tratatul de la Lisabona a modificat atât regulile în privinţa temeiului juridic al adoptării unor instrumente ale UE în privinţa transferului de date cu caracter personal către o ţară terţă (în cauză – SUA), prin desfiinţarea structurii în piloni, cât şi regulile în materia competenţelor externe ale UE.

Prin Programul Stockholm, Consiliul European a invitat Comisia să propună o recomandare privind negocierea unui viitor acord în materia protecţiei datelor personale şi a furnizării de informaţii în scopuri de ordine publică.

Proiectul consta in formularea de răspunsuri fundamentate la întrebările Comisiei publicate aici.

Persoanele interesate pot trimite un CV, în format european, la adresa mihai.sandru@csde.ro până la data de 15 februarie 2010. Vor fi contactaţi doar candidaţii selectaţi.

Sunt de asemenea invitaţi să trimită un CV şi cei fi interesaţi să participe la elaborarea unor studii viitoare, cu precizarea domeniilor de interes. Aceste candidaturi vor servi la actualizarea bazei de date a CSDE.

Cercetarea trebuie definitivată, iar punctul de vedere redactat până la data de 10 martie 2010.

Partener: Societatea de Ştiinţe Juridice.

Proiectul este sustinut de catre Wolters Kluwer.

Documente: Final report of the High Level Contact Group (HLCG) on information sharing and privacy and personal data protection

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti