Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

TVA pentru tranzactii imobiliare persoana fizica. Sechestru asigurator


11 februarie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Cererea deputatului Robert Negoita de ridicare a sechestrului asigurator pus pe bunurile sale a fost respinsa de Curtea de Apel Bucuresti, marti, 9 februarie 2010.

Instanta a stabilit cautiunea de 1,5 milioane de lei, reprezentand 1% din valoarea totala a bunurilor supuse sechestrului.

ANAF a instituit sechestru asupra unei parti din averea deputatului intrucat a apreciat ca datoreaza bugetului de stat 120 de milioane lei (cca. 28 milioane EUR), reprezentand TVA aferenta tranzactiilor imobiliare derulate in perioada 2006-2008 si penalitati.

Robert Negoita: „TVA se plateste doar daca se colecteaza, dar eu nu am colectat niciun fel de TVA. In mod normal, nu am absolut nimic de plata. In cazul acesta, legea nu a fost clara, si nimeni nu a aplicat-o, pentru ca n-a stiut cum s-o aplice, nici macat Fiscul. Avand in vedere ca legea nu e clara, o sa castig in instanta si o sa cer daune […]. Cand o sa primesc banii, o sa-i dau in scop caritabil.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică