« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

DNA. Precizari ref. la articolele publicate in presa scrisa pe 10 februarie 2010
11.02.2010 | Anemarie LAZARESCU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Comunicat DNA: „Avand in vedere articolele publicate in data de 10 februarie 2010 in cotidianele „Gazeta Sporturilor” si „Evenimentul Zilei” in legatura cu solicitarea DNA de a cere urmarirea penala a fostului ministru al tineretului si sportului, Monica Iacob Ridzi, Biroul de Informare si Relatii Publice al DNA este abilitat sa faca urmatoarele precizari:

Procurorul sef al DNA nu participa la efectuarea niciunui act de procedura penala (audieri, confruntari, etc.) efectuat de procurorii anticoruptie in dosarele penale, prin urmare nu a participat nici la actele efectuate in dosarul penal nr. 147/P/2009 (dosarul „2 Mai”).
În cursul lunii ianuarie 2010 nu a fost audiata nicio persoana in acest dosar iar presupusul dialog intre anchetatori si persoanele cercetate redat in articolului publicat in „Gazeta Sporturilor” este fictiv.

Afirmatiile atribuite persoanelor cercetate in dosarul nr. 147/P/2009 si redate de catre cotidianele „Gazeta Sporturilor” si „Evenimentul Zilei” sub forma unor dialoguri sau citate (care invoca fragmente din procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate potrivit legii) nu se regasesc in continutul probelor aflate la dosar.

Toate informatiile referitoare la dosarul penal nr. 147/P/2009 si care au caracter public in conformitate cu prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public si ale Codului de procedura penala au fost comunicate oficial de DNA prin intermediul comunicatelor de presa si al raspunsurilor scrise.

Publicarea in mass media a unor informatii neverificate riguros, pornind de la surse jurnalistice, poate impieta asupra unei bune desfasurari a anchetei penale si asupra corectei informari a opiniei publice.”

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD