Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

MMFPS. Intalnire intre reprezentanti ai directiilor de asistenta sociala si ai sindicatelor
12.02.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

La Sinaia, in perioada 4-6 februarie 2010, a avut loc o intalnire de lucru cu directorii directiilor de asistenta sociala si protectia copilului judetene si ale sectoarelor municipiului Bucuresti si reprezentanti ai sindicatelor din domeniul asistentei sociale. Intrunirea a fost coordonata de Secretarul de Stat in MMFPS, doamna Mariana Nedelcu.

Potrivit unui comunicat MMFPS, „aceasta actiune s-a impus a fi realizata de urgenta, urmare a solicitarilor federatiilor sindicale din domeniul asistentei sociale si a numeroaselor adrese transmise MMFPS de catre  DGASPC-uri pentru obţinerea de clarificari referitoare la subiectele mentionate.

Intalnirea a fost stucturata pe doua module: o discutie generala, in plen, urmata de discutii punctuale in cadrul a 3 grupuri de lucru – modificari legislative, organigrame DGASPC – uri si standarde de cost si calitate.

Temele supuse dezbaterii au fost:

a)      Clarificari referitoare la aplicarea H.G nr.23/2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru serviciile sociale;

b)      Asimilarea functiilor specifice din domeniul asistentei sociale care nu se regasesc in Legea 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, precum si proiectul de ordin al Ministerului Sanatatii pentru aprobarea Regulamentului privind acordarea sporurilor salariale de baza in conformitate cu nota la Anexa nr.II-2 din Legea nr.330/2009;

c)      Reorganizarea DGASPC-urilor.

Principalele propuneri si solicitari la subiectele discutate au vizat:

  • elaborarea unui proiect de hotarare a Guvernului in baza art.23, alin (2) din Legea nr.47/2006 privind sistemul national de asistenta sociala, prin care sa se stabileasca categoriile de personal, conditiile de acordare si nivelul sporurilor pentru personalul din domeniul asistentei sociale.
  • elaborarea unui regulament propriu privind categoriile de personal, cuantumul sporurilor, precum si conditiile de acordare a acestora prin Ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale (in prezent in Legea nr. 330/2009 se face referire doar la regulamentul aprobat prin Ordin al ministrului sanatatii care reglementeaza sporurile prin  nota la Anexa II/2).
  • introducerea unei anexe distincte in cadrul Legii nr.330/2009 pentru salariile de baza din domeniul asistentei sociale.
  • propuneri privind modificarea si completarea anexei din H.G nr.23/2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru serviciile sociale, respectiv Standard de cost pentru serviciile de tip rezidential destinate copiilor cu dizabilitati si Standard de cost pentru centrul de recuperare si reabilitare persoane cu handicap.
  • participarea reprezentantilor D.G.A.S.P.C si sindicatelor la grupul de lucru care vizeaza reorganizarea D.G.A.S.P.C -urilor.
  • elaborarea unei organigrame orientative sau recomandari privind compartimentele minime obligatorii din cadrul D.G.A.S.P.C-urilor deoarece, conform legii, numai consiliile judetene pot stabili organigrama si statul de functii pentru institutiile din subordine.
  • participarea directa a sindicatelor la toate grupurile de lucru care vizeaza reforma in domeniul asistentei sociale.

Intalnirea s-a incheiat cu o nota semnata de toti participantii, in care s-au detaliat  toate subiectele discutate, urmand ca acest acord scris sa constituie punctul de plecare intr-o stransa colaborare intre Ministerul Muncii, DGASPC – uri si sindicatele din domeniul asistentei sociale.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.