Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Initiativa legislativa: Incompatibilitate parlamentar – lider de sindicat


12 februarie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Senatorii Radu F. Alexandru si Iulian Urban sunt initiatorii unui proiect legislativ privind incompatibilitatea parlamentarului cu functia  de presedinte, vicepresedinte, secretar si trezorier al federatiilor si confederatiilor sindicale.

Textul integral al expunerii de motive si  intiativei legislative:

„Catre : BIROUL PERMANENT AL SENATULUI

In conformitate cu prevederile art. 85 alin.[2] din Regulamentul Senatului republicat, va inaintam spre dezbatere si adoptare proiectul de lege privind propunerea de modificare a Legii nr. 161/2003 –privind unele  masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, publicata in M. Of. nr. 279/21 apr. 2003 , cu modificarile si completarile ulterioare.

INITIATORI

Senator Radu F. Alexandru

Senator Urban Iulian

EXPUNERE DE MOTIVE

Tot vorbim de ani de zile de asanarea morala a clasei politice si a functiilor de demnitate publica ocupate de alesii natiunii insa nu facem nimic. De foarte multe ori datorita unor interese partinice de partid sau chiar a unor interese personale, lideri de sindicat au ocupat sau ocupa fotolii de parlamentar conflictul de interese si incompatibilitatea fiind mai mult decat evidente .In scopul eliminarii situatiilor ce pot genera conflicte de interese atunci cand calitatea de parlamentar este cumulata cu aceea de preşedinte, vicepreşedinte, secretar şi trezorier al federaţiilor şi confederaţiilor sindicale,

Pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, propunem modificarea Legii 161/2003 in scopul introducerii cazului de incompatibilitate a parlamentarului cu functia  de preşedinte, vicepreşedinte, secretar şi trezorier al federaţiilor şi confederaţiilor sindicale,

In temeiul Art. 74 din Constitutia Romaniei si in conformitate cu prevederile art. 85 alin.[2] din Regulamentul Senatului republicat, inaintam prezentul proiect de lege.

INITIATORI

Senator Radu F. Alexandru

Senator Urban Iulian

PARLAMENTUL ROMANIEI

CAMERA DEPUTATILOR                                            SENAT

LEGE

Pentru modificarea Legii nr. 161/2003 –privind unele  masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, publicata in M. Of. nr. 279/21 apr. 2003 ,

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege :

Articol unic : “Legea nr. 161/2003 – privind unele  masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei se modifica si va avea urmatorul cuprins:

In cadrul Art. 82 al titlului IV, capitolul III, sectiunea a 2-a – Incompatiblitati privind calitatea de parlamentar se introduce o noua litera, lit. h) cu urmatorul cuprins:

“h) functia de preşedinte, vicepreşedinte, secretar şi trezorier al federaţiilor şi confederaţiilor sindicale.”

INITIATORI

Senator Radu F. Alexandru

Senator Urban Iulian”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro