Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

Victor Ponta: Codul de procedura penala se discuta fara participarea reprezentantilor MJ. UPDATING
15.02.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Deputatul Victor Ponta, coordonatorul subcomisiei pentru elaborarea Codului de Procedura Penala, a declarat duminica, 14 februarie 2010, pentru NewsIn, ca din partea Ministerului Justitiei nu a mai participat niciun reprezentant la lucrarile subcomisiei de jumatate de an.

Victor Ponta: „De sase luni n-a mai trimis pe nimeni la lucrarile subcomisiei, dar se duce la Iasi (nota Juridice.ro, Catalin Predoiu, ministrul Justitiei) si ne adreseaza indemnuri precum facea Lenin din Elvetia apeluri la poporul muncitor. Pe mine asta ma deranjeaza. Noi ne vedem in continuare de treaba de unii singuri, fara ca Ministerul de Justitie sa vina sa sustina amendamentele.”

Precizarilel Ministerului Justitiei fata de declaratiile lui Victor Ponta:

Precizări  cu privire la dezbaterile parlamentare referitoare la Codul de procedură penală
Referitor la declaraţiile domnului deputat Victor Ponta cu privire la lucrările  subcomisiei pentru elaborarea Codului de procedură penală, MJ face următoare precizări:
Ministerul Justiţiei a fost invitat să participe la lucrările subcomisiei pentru elaborarea Codului de procedură penală în data de 7 octombrie 2009, prilej cu care Alina Bica, secretar de stat în cadrul MJ, a prezentat principalele modificări propuse de proiectul Codului de procedură penală. La data respectivă, s-a stabilit ca următoarea şedinţă a subcomisiei să aibă loc pe 13 octombrie, şedinţă care nu a mai avut loc  „datorită schimbărilor intervenite în programul Parlamentului şi a faptului că dezbaterile asupra Moţiunii de cenzură nu s-au încheiat”, conform secretariatului subcomisiei.
Secretarul de stat Alina Bica, în calitate de coordonator al echipei MJ pentru participarea la lucrările subcomisiei parlamentare pentru Codul de procedură penală,  a declarat că Ministerul Justiţiei a fost anunţat în data de 12 februarie 2010 de către secretariatul subcomisiei că lucrările subcomsiei de procedură penală vor fi reluate în data de 15.02.2010 ora 17.00.
Precizăm că Ministerul Justiţiei va participa la lucrările subcomisiilor pentru dezbaterile asupra proiectelor codurilor de procedură penală şi civilă la nivel de secretar de stat, precum şi la nivel de experţi, aşa cum a participat şi la lucrările de dezbatere asupra Codului civil si Codului penalMinisterul Justiţiei a fost invitat să participe la lucrările subcomisiei pentru elaborarea Codului de procedură penală în data de 7 octombrie 2009, prilej cu care Alina Bica, secretar de stat în cadrul MJ, a prezentat principalele modificări propuse de proiectul Codului de procedură penală. La data respectivă, s-a stabilit ca următoarea şedinţă a subcomisiei să aibă loc pe 13 octombrie, şedinţă care nu a mai avut loc  „datorită schimbărilor intervenite în programul Parlamentului şi a faptului că dezbaterile asupra Moţiunii de cenzură nu s-au încheiat”, conform secretariatului subcomisiei. „Ministerul Justiţiei a fost invitat să participe la lucrările subcomisiei pentru elaborarea Codului de procedură penală în data de 7 octombrie 2009, prilej cu care Alina Bica, secretar de stat în cadrul MJ, a prezentat principalele modificări propuse de proiectul Codului de procedură penală. La data respectivă, s-a stabilit ca următoarea şedinţă a subcomisiei să aibă loc pe 13 octombrie, şedinţă care nu a mai avut loc  „datorită schimbărilor intervenite în programul Parlamentului şi a faptului că dezbaterile asupra Moţiunii de cenzură nu s-au încheiat”, conform secretariatului subcomisiei.

„Ministerul Justiţiei a fost invitat să participe la lucrările subcomisiei pentru elaborarea Codului de procedură penală în data de 7 octombrie 2009, prilej cu care Alina Bica, secretar de stat în cadrul MJ, a prezentat principalele modificări propuse de proiectul Codului de procedură penală. La data respectivă, s-a stabilit ca următoarea şedinţă a subcomisiei să aibă loc pe 13 octombrie, şedinţă care nu a mai avut loc  „datorită schimbărilor intervenite în programul Parlamentului şi a faptului că dezbaterile asupra Moţiunii de cenzură nu s-au încheiat”, conform secretariatului subcomisiei.

Secretarul de stat Alina Bica, în calitate de coordonator al echipei MJ pentru participarea la lucrările subcomisiei parlamentare pentru Codul de procedură penală,  a declarat că Ministerul Justiţiei a fost anunţat în data de 12 februarie 2010 de către secretariatul subcomisiei că lucrările subcomsiei de procedură penală vor fi reluate în data de 15.02.2010 ora 17.00.

Precizăm că Ministerul Justiţiei va participa la lucrările subcomisiilor pentru dezbaterile asupra proiectelor codurilor de procedură penală şi civilă la nivel de secretar de stat, precum şi la nivel de experţi, aşa cum a participat şi la lucrările de dezbatere asupra Codului civil si Codului penal.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti