Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

ANI. Decizie definitiva ref. stare de incompatibilitate Victor Alistar
15.02.2010 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

ANI a dat publicitatii vineri, 12 februarie 2010, faptul ca Victor Alistar nu a contestat in termen legal actul de constatare a starii de incompatibilitate pentru perioada 23.01.2007 – 01.03.2009 cand a detinut concomitent calitatile de functionar public – purtator de cuvant (in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici), director executiv (in cadrul Asociatiei Romane pentru Transparenta, incepand cu anul 2004) si avocat definitiv – titular (in cadrul Cabinetului individual de avocatura „Alistar Teodor-Victor” – incepand cu data de 23.01.2007 si pana in prezent).

Potrivit unui comunicat al ANI, “Curtea de Apel Bucuresti a comunicat, la data de 10 februarie 2010, faptul ca domnul ALISTAR TEODOR-VICTOR nu a contestat in termenul legal, la instanta competenta de Contencios Administrativ si Fiscal, actul de constatare a starii de incompatibilitate, emis de Agentia Nationalade Integritate.

„In termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie la curtea de apel, sectia de contencios administrativ si fiscal, in a carei circumscriptie locuieste”, potrivit art. 48 alin. (2) din actul normativ mentionat anterior.

Precizam ca orice contestatie inregistrata la alta instanta decat cea prevazuta la art. 48 alin. (2) este nula de drept.

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca domnul ALISTAR TEODOR-VICTOR s-a aflat, in perioada 23.01.2007 – 01.03.2009, in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut concomitent calitatile de functionar public – purtator de cuvant (in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici), director executiv (in cadrul Asociatiei Romane pentru Transparenta, incepand cu anul 2004) si avocat definitive – titular (in cadrul Cabinetului individual de avocatura „Alistar Teodor-Victor” – incepand cu data de 23.01.2007 si pana in prezent).

Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

Incompatibilitatile privind demnitatile publice si functiile publice sunt cele reglementate de Constitutie, de legea aplicabila autoritatii sau institutiei publice in care persoanele ce exercita o demnitate publica sau o functie publica isi desfasoara activitatea, precum si de dispozitiile Legii nr. 161/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Agentia Nationala a Functionarilor Publici, insusindu-si concluziile din actul de constatare emis de A.N.I. prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului ALISTAR TEODOR-VICTOR , s-a adresat Curtii de Apel Bucuresti pentru anularea actelor administrative emise de catre Presedintele A.N.F.P. in vederea aprobarii cererilor de suspendare, respectiv de prelungire a suspendarii raportului de serviciu in cazul lui ALISTAR TEODOR-VICTOR, precum si pentru anularea mentiunilor din cartea de munca a acestuia, pentru perioada incidenta.

Actul de constatare ramas definitiv, prin care Agentia Nationala de Integritate a stabilit existenta starii de incompatibilitate a lui ALISTAR TEODOR-VICTOR, a fost publicat pe pagina de Internet a ANI (www.integritate.eu), la sectiunea „ACTE DE CONSTATARE”.

Conform prevederilor art. 50 din Legea nr. 144/2007, republicata, „actul ramas definitiv, prin care se constata caracterul nejustificat al averii sau al unei parti din aceasta ori prin care se constata conflictul de interese ori starea de incompatibilitate, se publica pe pagina de Internet a Agentiei si se comunica, in termen de 10 zile, organelor care aplica sanctiuni disciplinare sau care dispun revocarea, destituirea ori eliberarea din functie, precum si organelor fiscale competente.”

A se vedea si ANI il ataca din nou pe Victor Alistar

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate