« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
2 comentarii

„Conform fisei fiscale” in declaratia de avere. Consecinte
16.02.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

ANI a facut joi, 11 februarie 2010, anumite precizari: „conform prevederilor Legii nr. 144/2007, republicata, declaratiile de avere si de interese trebuie completate la toate rubricile prevazute de formular. Astfel, Anexa I, sectiunea VII din O.U.G. nr. 14/2005: „venituri ale declarantului si ale membrilor sai de familie, realizate in ultimul an fiscal incheiat (potrivit art. 41 din Legea nr. 571/2003 – Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare)” prevede la ultima rubrica obligativitatea declararii „venitului anual incasat”, pe categorii de venituri. Prin urmare, completarea declaratiilor cu mentiunea „conform fisei fiscale” este incorecta si contravine spiritului Legii 144/2007, republicata. Chiar si in ipoteza atasarii unei copii a fisei fiscale, rezolvarea nu este cea legala, ea contravenind exercitarii functiilor si demnitatilor publice in conditii de transparenta.

Mentionam ca inca din anul 2008, pe pagina de Internet a Agentiei – www.integritate.eu –, sectiunea „GHID”, este postat „Ghidul de completare a declaratiilor de avere si de interese”, un instrument de completare a declaratiilor si care lamureste problema supusa atentiei.

De lege ferenda, fata de atributiile legale cu care Agentia Nationala de Integritate este imputernicita, si anume de verificare a declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese, legea trebuie sa prevada o sanctiune pentru completarea necorespunzatoare a declaratiilor de avere si de interese. In prezent, este sanctionata contraventional nedepunerea declaratiei de avere si a declaratiei de interese in termenele prevazute de lege (art. 54, alin. (1) din Legea nr.144/2007, republicata).”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Secţiuni/categorii: Fiscalitate, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “„Conform fisei fiscale” in declaratia de avere. Consecinte”

  1. completarea declaratiilor cu mentiunea „conform fisei fiscale” echivalează cu nedeclararea averii.
    Sa fie sanctionati!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD