« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

ANI. Decizie definitiva ref. stare de incompatibilitate consilier general
16.02.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

ANI a dat publicitatii luni, 15 februarie 2010, faptul ca actul de constatare emis de ANI (la data de 22 mai 2009), prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a lui Alexe Florin Alexandru, a ramas definitiv, prin necontestare (s-a constatat ca Alexe, in calitate de Consilier general in cadrul Consiliul General al Municipiului Bucuresti, se afla in stare de incompatibilitate atat cu functia de reprezentant al statului in Adunarea Generala a Actionarilor a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori C.F.R. Calatori S.A., cat si cu calitatea de membru al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale de Cai Ferate C.F.R. S.A.

Potrivit unui comunicat al ANI, „Curtea de Apel Bucuresti a comunicat Agentiei faptul ca pe rolul acesteia nu figureaza inregistrata nicio contestatie formulata de catre domnul ALEXE FLORIN ALEXANDRU impotriva actului de constatare emis de catre A.N.I., prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a acestuia.

In urma analizarii informatiilor din declaratiile de interese si informatiilor transmise de catre institutiile abilitate, s-au constatat urmatoarele:

  • domnul ALEXE FLORIN ALEXANDRU detine calitatea de Consilier general in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti;
  • domnul ALEXE FLORIN ALEXANDRU a fost numit, prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 579/04.07.2007, in functia de membru al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale de Cai Ferate C.F.R. S.A., pentru un mandat de 4 ani, care urma sa expire in anul 2011;
  • domnul ALEXE FLORIN ALEXANDRU a fost numit prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 1242/02.10.2008 in calitatea de reprezentant al statului in Adunarea Generala a Actionarilor a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori C.F.R. Calatori S.A.

Avand in vedere cele de mai sus, precum si prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, s-a constatat faptul ca domnul ALEXE FLORIN ALEXANDRU, in calitate de Consilier general in cadrul Consiliul General al Municipiului Bucuresti, se afla in stare de incompatibilitate atat cu functia de reprezentant al statului in Adunarea Generala a Actionarilor a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori C.F.R. Calatori S.A., cat si cu calitatea de membru al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale de Cai Ferate C.F.R. S.A.

Conform informatiilor transmise de catre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori C.F.R. Calatori S.A., domnul ALEXE FLORIN ALEXANDRU a fost revocat, la data de 19.02.2009, din functia de reprezentant al statului in Adunarea Generala a Actionarilor a Societatii Nationale de Transport Feroviar de  Calatori C.F.R. Calatori S.A., aceasta decizie fiind inregistrata ulterior, in data de 14.05.2009, la Oficiul National al Registrului Comertului Bucuresti.

Decizia a fost luata ca urmare a starii de incompatibilitate a domnului ALEXE FLORIN ALEXANDRU, intrucat acesta detinea, pe langa calitatea de reprezentant al statului in Adunarea Generala a Actionarilor a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori C.F.R. Calatori S.A., si calitatea de membru in cadrul Consiliului de Administratie al Companiei Nationale de Cai Ferate C.F.R. S.A.

Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie sau, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

Incompatibilitatile privind demnitatile publice si functiile publice sunt cele reglementate de Constitutie, de legea aplicabila autoritatii sau institutiei publice in care persoanele ce exercita o demnitate publica sau o functie publica isi desfasoara activitatea, precum si de dispozitiile Legii nr. 161/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Actul de constatare ramas definitiv, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului ALEXE FLORIN ALEXANDRU, Consilier general in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, se regaseste pe pagina de Internet a Agentiei (www.integritate.eu), la sectiunea „ACTE DE CONSTATARE”.”

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD