Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Data protection
DezbateriConferinţeToate evenimenteleCărţiProfesionişti

Powered by SĂVESCU & ASOCIAŢII
SAVESCU & ASOCIATII
 

GDPR autorizează profilarea automată, cu condiția să nu fie prea deranjantă
20.10.2020 | Andrei SĂVESCU

ANSPDCP. Operator sancționat cu 2.000 EURO pentru nefurnizarea informațiilor solicitate
20.10.2020 | JURIDICE.ro

Raport UE ref. principalele amenințări cibernetice
20.10.2020 | JURIDICE.ro

Voice-to-voice marketing – is there any need for consent?
20.10.2020 | JURIDICE.ro

Prelevarea probelor biologice pentru obținerea și stocarea în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare a profilului genetic – între legalitate și proporționalitate
20.10.2020 | Raul Alexandru NESTOR

UPDATE VIDEO: GDPR – scutul nostru împotriva Inteligenței Artificiale [dezb.]
19.10.2020 | JURIDICE.ro

A treizeci și noua Plenară a Comitetului European pentru Protecția Datelor
16.10.2020 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Operator sancționat cu 3.000 EURO pentru că nu a adoptat suficiente măsuri de securitate
15.10.2020 | JURIDICE.ro

Abonare gratuită la newsletter-ul JURIDICE.ro
JURIDICE.ro

CJUE. C‑524/06. Heinz Huber împotriva Bundesrepublik Deutschlad. Protecția datelor și nediscriminarea
15.10.2020 | Ruxandra SAVA

Raportul Consiliului Europei privind protecția datelor 2020
14.10.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE.ro şi Revista Dreptul au creat JURIDICE ACADEMIC
✓ Acces la toate înregistrările video JURIDICE.ro
✓ Participare fără taxă la orice eveniment JURIDICE.ro
✓ Abonament şi acces la arhiva Revistei Dreptul

România la CEDO: cauza Emilian-Valentin Frâncu. Refuz judecare în camera de consiliu sau în ședință secretă, informații medicale, apariția în presă, și articolul 8 din Convenție. UPDATE: condamnare (fapta Curții de Apel București, 2013)
14.10.2020 | Mihaela MAZILU-BABEL

Data breach notification under E-privacy Directive and General Data Protection Regulation
12.10.2020 | Cristina CREȚU, Laura DINU

CEDO: Retenția amprentelor, mostrelor celulare și profilurilor ADN încalcă dreptul la viață privată
12.10.2020 | Ruxandra SAVA

CJUE. Prelucrarea automată a datelor PNR și intervenția umană
08.10.2020 | Ruxandra SAVA

Întrebare preliminară cu privire la serviciile secrete și protecția datelor personale. UPDATE: Hotărârea CJUE, Marea Cameră (dreptul UE se opune)
07.10.2020 | Mihaela MAZILU-BABEL

Întrebare preliminară cu privire la solicitarea de informații vizând conturile bancare din Luxembourg (active financiare neprecizate și inclusiv ale terților). UPDATE: Hotărârea CJUE (dreptul UE se opune și nu se opune)
07.10.2020 | Mihaela MAZILU-BABEL

Dreptul omului în fața mașinii. Dans și echilibru într-un univers digital
06.10.2020 | Ruxandra SAVA

CJUE. C-511/18 Quadrature du Net e.a., C-623/17 Privacy International. Stocarea datelor personale ale utilizatorilor de servicii de comunicații. Marea Cameră a Curții. Prof. univ. dr. Camelia Toader, membru în completul de judecată
06.10.2020 | JURIDICE.ro

UPDATE VIDEO: Protecția datelor cu caracter personal. Impactul noilor tehnologii și dreptul. Ed. 5 [conf.]
05.10.2020 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Activitate de control ianuarie – septembrie 2020
02.10.2020 | JURIDICE.ro

Cine sunt membrii JURIDICE PLATINUM
JURIDICE.ro

ANSPDCP. Operator sancționat cu 2.000 EURO pentru neîndeplinirea măsurii corective
01.10.2020 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Operator sancționat cu 3.000 EURO pentru neîndeplinirea măsurii corective
01.10.2020 | JURIDICE.ro

Educația cibernetică se învață din copilarie! Cyber4Kids, campania certSIGN prin care Internetul devine mai prietenos pentru copii
29.09.2020 | certSIGN

CEDO: Publicarea în presă a unor materiale cu imaginea unui prefect decedat încalcă dreptul la viață privată al familiei
29.09.2020 | Ruxandra SAVA

ANSPDCP. Raportul de activitate pentru anul 2019
28.09.2020 | JURIDICE.ro

CEDO. Și persoanele publice au o „așteptare legitimă” ca aspectele ce țin de viața privată să fie protejate
25.09.2020 | Ruxandra SAVA

Jurisprudență CEDO privind protecția datelor cu caracter personal
23.09.2020 | Marin VOICU

Cauza F-46/09. Transferul unui dosar medical între instituții UE. Daune morale de 20.000 EURO
22.09.2020 | Ruxandra SAVA

Magazinul online prin prisma Regulamentului General privind protecția Datelor Personale
21.09.2020 | Ioana STOICA

Citatul zilei: În ceea ce privește ordinea de drept UE, absența unei căi de atac directe oferite de legea procesuală în cazul încălcării de către judecătorul de drept comun a drepturilor fundamentale garantate de Cartă impune, potrivit Curții Constituționale Federale a Germaniei, să se apeleze la ea
21.09.2020 | Mihaela MAZILU-BABEL

Zeci de anunţuri de angajare pentru jurişti
JURIDICE.ro

CJUE. Cauza C-25/17. Interpretarea noțiunii de „sistem de evidență a datelor cu caracter personal”
18.09.2020 | Ruxandra SAVA

CJUE: Înregistrarea video a unei persoane – prelucrare automată de date cu caracter personal
15.09.2020 | Ruxandra SAVA

Revocarea consimțământului, din perspectiva Regulamentulului general privind protecţia datelor nr. 679/2016
15.09.2020 | Ioana STOICA

Comisia Europeană. Pasarela de interoperabilitate
14.09.2020 | JURIDICE.ro

Decizie ANSPDCP ref. Cerințele suplimentare pentru acreditarea organismelor de certificare în temeiul art. 43 din Regulamentul (UE) 2016/679 | Proiect
11.09.2020 | JURIDICE.ro

CJUE. Cauza C‑434/16. Peter Nowak împotriva Data Protection Commissioner. Răspunsurile scrise la un examen sunt date cu caracter personal. Interpretarea noțiunii de „orice informație”
11.09.2020 | Ruxandra SAVA

EDPB. Noi ghiduri adoptate
09.09.2020 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Operator sancționat pentru încălcarea măsurilor de securitate a datelor cu caracter personal
08.09.2020 | JURIDICE.ro

AEPD. Orientările privind controlul temperaturii corpului
06.09.2020 | JURIDICE.ro

EASO. Normele interne referitoare la restricționarea anumitor drepturi ale persoanelor vizate în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul funcționării EASO
04.09.2020 | Elena ALBU

Peste 2400 de înscrieri pe profesionisti.juridice.ro
JURIDICE.ro

Normele interne referitoare la restricționarea anumitor drepturi ale persoanelor vizate în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul activităților Eurojust
04.09.2020 | Elena ALBU

ANSPDCP. Amendă în bani și avertismente pentru o asociație de proprietari
02.09.2020 | JURIDICE.ro

Minută de practică neunitară. CV-urile funcţionarilor publici sunt sau nu informaţii de interes public?
02.09.2020 | JURIDICE.ro

CEDO. Cauza 2/1988/146/200. Gaskin vs. Regatul Unit. Accesul copiilor abandonați la informațiile privind trecutul lor și viața de familie
01.09.2020 | Ruxandra SAVA

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ref. necesitatea respectării legislației privind protecția datelor cu caracter personal la alegerile locale, 2020
28.08.2020 | JURIDICE.ro

Directorul general al DGA, eliberat din funcție, pentru că nu mai deține autorizaţia de acces la informaţii clasificate
26.08.2020 | JURIDICE.ro

Unitățile administrativ-teritoriale pot monta echipamente de supraveghere video pe stâlpii de iluminat public
25.08.2020 | JURIDICE.ro

CJUE. Cauza C-708/18. TK împotriva Asociației de Proprietari bloc M5A scara A. Supravegherea video a părților comune ale unui imobil de locuințe
25.08.2020 | Ruxandra SAVA

Avocatul Poporului. Recomandare ref. necesitatea monitorizării audio și video și stocării datelor privind activitatea desfășurată la punctele de trecere a frontierei
21.08.2020 | JURIDICE.ro

HG privind realizarea Cloud-ului Guvernamental | Proiect
21.08.2020 | JURIDICE.ro