« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Data protection
DezbateriConferinţeToate evenimenteleCărţiProfesionişti

Powered by SĂVESCU & ASOCIAŢII
SAVESCU & ASOCIATII
 

Dreptul de a fi uitat, astfel cum este reglementat de legislația europeană. Procedura de sesizare a ANSPDCP
22.01.2021 | Alin CHIFOR

Spania. Doi ani de închisoare pentru difuzarea unui video cu conținut sexual
20.01.2021 | JURIDICE.ro

Implementarea Directivei NIS, în linie dreaptă. Ce trebuie să știe companiile?
20.01.2021 | JURIDICE.ro

Notificarea de încălcare a securităţii datelor cu caracter personal | Proiect
19.01.2021 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Evenimente organizate cu prilejul Zilei Europene a Protecţiei Datelor / 27-28 ianuarie 2021
18.01.2021 | JURIDICE.ro

Marea Britanie. Date privind persoane arestate și eliberate, șterse din eroare
15.01.2021 | JURIDICE.ro

CJUE. C-645/19. Avocatul general Bobek: autoritatea pentru protecția datelor din statul în care operatorul de date sau persoana împuternicită de operator are sediul principal în UE are o competență generală de a iniția proceduri judiciare pentru încălcări ale RGPD în legătură cu prelucrarea transfrontalieră a datelor
13.01.2021 | JURIDICE.ro

ANI. Procedura de transmitere la distanță a declarațiilor de avere și de interese
11.01.2021 | JURIDICE.ro

Franţa. Opiniile politice, apartenenţa sindicală şi convingerile religioase ale anumitor cetațeni au relevanță juridică
10.01.2021 | JURIDICE.ro

Întrebare preliminară cu privire la o cerere de înlăturare din lista de rezultate Google (conținut care cuprinde expunerea unor fapte și judecăți de valoare bazate pe susțineri factuale al căror adevăr este contestat)
04.01.2021 | Mihaela MAZILU-BABEL

ANSPDCP. Operator sancționat cu 3.000 EURO pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ulterior încheierii relației contractuale
30.12.2020 | JURIDICE.ro

 


Newsletter Evenimente
Newsletter Cariere

ARDAE – 2020: Modificări în conducere, evenimente de tradiție
30.12.2020 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Operator sancționat cu 1.000 EURO pentru neimplementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate în cazul transmiterii la distanță a datelor personale
30.12.2020 | JURIDICE.ro

Citatul zilei: Problema era că sistemul judiciar era slab iar poliția, parchetul erau puternice. Aceasta este o problemă care continuă să existe și în alte state foste sovietice
30.12.2020 | Mihaela MAZILU-BABEL

Citatul zilei: Supravegherea acțiunii serviciilor secrete – într-un număr de state UE – nu este una puternică, astfel încât Parlamentul European și Comisia Europeană nu se bucură la acordarea unei derogări de securitate (definită la nivel național) față de aceste reguli de protecție a datelor
29.12.2020 | Mihaela MAZILU-BABEL

Citatul zilei: Supravegherea reduce la tăcere rezistența și ne elimină opțiunile de a alege. Ne fură spațiul privat, erodându-ne demnitatea și ceea ce ne face oameni
28.12.2020 | Mihaela MAZILU-BABEL

Abonarea la newsletter-ul JURIDICE.ro este gratuită
JURIDICE.ro

ANSPDCP. Sancțiune pentru prelucrarea efectuată prin intermediul sistemului audio-video portabil de tip ”Body-Worn Camera”
22.12.2020 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Sancțiune pentru utilizarea mijloacelor de supraveghere audio-video de tip „BADGE”
22.12.2020 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Operator sancționat cu 2.000 EURO pentru nefurnizarea informațiilor solicitate
22.12.2020 | JURIDICE.ro

How to keep your data safe in the new digital employment environment
21.12.2020 | Daniel ALEXIE, Cristina CREȚU

SUA. Facebook transferă gestionarea datelor utilizatorilor din Marea Britanie
18.12.2020 | JURIDICE.ro

 
PLATINUM Signature ✓ Evidenţiere PLATINUM profesionisti.juridice.ro
✓ Consultări cu privire la chestiuni de interes
✓ Semnătura electronică certSIGN Paperless certSIGN Paperless

WK FJ WK RRA WK RRDE WK RRDA WK RRDM WK PR WK D
✓ Abonament online şi acces la arhiva revistelor Dreptul, Pandectele române, RRDM, RRDA, RRDE, RRA şi RFJ + facilităţile pachetului GOLD:
✓ Acces la toate înregistrările video şi participare fără taxă la orice eveniment
✓ Newsletter dedicat membrilor
✓ Pagina individuală în catalogul profesionisti.juridice.ro
✓ Posibilitatea de a comenta articole publicate pe juridice.ro
✓ Acces vizualizare articole în pregatire şi programate

ANSPDCP. Operator sancționat cu 100.000 EURO pentru dezvăluirea în spațiul public a declarației ref. modul în care clientul intenționa să utilizeze o anumită sumă de bani
17.12.2020 | JURIDICE.ro

CJUE. C-218/19, Onofrei. Accesul la profesia de avocat. Condiții pentru acordarea unor dispense de la cerințele de acces. Dispensă în beneficiul funcționarilor și foștilor funcționari de categorie A și asimilați în Franța. Prof. univ. dr. Camelia Toader, membru în completul de judecată
17.12.2020 | JURIDICE.ro

Compania Twitter, amendată cu 450.000 de euro pentru încălcarea GDPR
15.12.2020 | JURIDICE.ro

CJUE. C-620/19 J&S Services. GDPR. Reglementare națională care face trimitere la dispozițiile dreptului Uniunii. Date fiscale privind o persoană juridică. Necompetența Curții. Prof. univ. dr. Camelia Toader, judecător raportor
10.12.2020 | JURIDICE.ro

Franţa. Sancțiuni pentru încălcarea legislaţiei locale privind cookies
10.12.2020 | JURIDICE.ro

În fiecare zi pe cariere.juridice.ro sunt active câteva zeci de anunţuri de angajare pentru jurişti
JURIDICE.ro

ANSPDCP. Videoconferință ref. modalitatea de aplicare a dispozițiilor RGPD referitoare la transferul datelor cu caracter personal către țări din afara UE
08.12.2020 | JURIDICE.ro

Nici GDPR nu e pentru oricine. Opinie față de un proiect de lege și față de punctul de vedere al UNBR
07.12.2020 | Silvia USCOV, Mirela MORAR

Revista română pentru protecția și securitatea datelor cu caracter personal (RRPSDCP) nr. 3/2020
03.12.2020 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Asociațiile de proprietari nu au obligația de numire a unui responsabil cu protecția datelor
02.12.2020 | JURIDICE.ro

Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor. Declarație comună ref. criptomoneda Libra. UPDATE: Libra Association devine Diem Association
02.12.2020 | JURIDICE.ro

Peste 3100 de înregistrări: profesionisti.juridice.ro. Orice înscriere şi menţinerea în catalog sunt gratuite, evidenţierea specială este rezervată membrilor
JURIDICE.ro

Privacy is the new wealth
02.12.2020 | Diana GHINCULOV

Întrebare preliminară cu privire la validitatea unor dispoziții dintr-o directivă UE (standard de claritate, clienți fideli, zbor, Curtea Constituțională din Slovenia)
02.12.2020 | Mihaela MAZILU-BABEL

Propunerea legislativă ref. organizarea profesiei de responsabil cu protecția datelor cu caracter personal a fost înregistrată la Senat. UPDATE: Amendamente UNBR
26.11.2020 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Operator sancționat cu 5.000 EURO pentru încălcarea securității datelor
26.11.2020 | JURIDICE.ro

Întrebare preliminară cu privire la ne bis in idem și protecția datelor (suspendare procedură de către procuror, Interpol și notificarea roșie). UPDATE: Concluzii AG (dreptul UE s-ar opune și apoi nu s-ar opune)
26.11.2020 | Mihaela MAZILU-BABEL

Click aici pentru a afla cine sunt membrii JURIDICE PLATINUM
JURIDICE.ro

UPDATE VIDEO: Law Flaws. Privacy is the new order [conf.]
25.11.2020 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Operator sancționat cu 4.000 EURO pentru nesoluționarea cererilor de exercitare a drepturilor de acces și ștergere
23.11.2020 | JURIDICE.ro

Măsuri de eliminare automată de pe pagina de internet a ÎCCJ a datelor cu caracter personal preluate din sistemul ECRIS
19.11.2020 | JURIDICE.ro

A 41-a Plenară a Comitetului European pentru Protecția Datelor
17.11.2020 | JURIDICE.ro

Decizia Consiliului de Administrație al Întreprinderii Comune pentru Bioindustrii de stabilire a normelor interne referitoare la restricționarea anumitor drepturi ale persoanelor vizate în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul funcționării IC BI
16.11.2020 | Elena ALBU

Hotărârea Schrems II – Cum mai transferăm datele personale către țări terțe? Câteva recomandări practice
16.11.2020 | JURIDICE.ro

10 februarie 2021: Actul legislativ privind serviciile digitale și piețele digitale: cuvinte ce antamează acțiuni? [dezb.]
15.11.2020 | JURIDICE.ro

CJUE. C-61/19, Orange România. Colectarea și stocarea copiilor actelor de identitate de către un furnizor de servicii de telecomunicații mobile. Declarație de consimțământ prin intermediul unei căsuțe care trebuie bifată
11.11.2020 | JURIDICE.ro

Susținere publică teză de doctorat: Marioara Radu (Maxim) / 26 noiembrie 2020
11.11.2020 | JURIDICE.ro

Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor. Newsletter octombrie 2020
09.11.2020 | JURIDICE.ro

Peste 3100 de înregistrări: profesionisti.juridice.ro. Orice înscriere şi menţinerea în catalog sunt gratuite, evidenţierea specială este rezervată membrilor
JURIDICE.ro

Despre obiectivele GDPR
04.11.2020 | Andrei SĂVESCU

UPDATE VIDEO: Comunități virtuale în epoca Regulamentului General privind Protecția Datelor (CVRGPD). Ed. 5 [conf.]
04.11.2020 | JURIDICE.ro

Organizarea și funcționarea Sistemului Național de Date Genetice Judiciare | Proiect
03.11.2020 | JURIDICE.ro

A 40-a Plenară a Comitetului European pentru Protecția Datelor
03.11.2020 | JURIDICE.ro