« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Data protection
DezbateriConferinţeToate evenimenteleCărţiProfesionişti

Powered by SĂVESCU & ASOCIAŢII
SAVESCU & ASOCIATII
 

Normă privind guvernanța și securitatea sistemelor de tehnologia informațiilor și a comunicațiilor | Proiect
22.07.2021 | JURIDICE.ro

Comisia Europeană lansează două alianțe în domeniul semiconductorilor și al tehnologiilor industriale de tip cloud
21.07.2021 | JURIDICE.ro

Curtea Supremă din Austria va sesiza CJUE în legătură cu respectarea de către Facebook a cadrului juridic european ref. utilizarea datelor utilizatorilor
21.07.2021 | JURIDICE.ro

Orientările CEPD ref. codurile de conduită ca instrumente pentru transferuri | Proiect
14.07.2021 | JURIDICE.ro

Club sportiv din Lituania sancționat cu 20.000 EUR pentru prelucrarea ilegală a amprentelor clienților și angajaților
14.07.2021 | JURIDICE.ro

CSM va transmite o adresă Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Poștei Române și Casei Naționale de Pensii privind securizarea cupoanelor de pensie ale magistraților pensionari
14.07.2021 | JURIDICE.ro

Investigare coordonată de către Germania a transferurilor internaționale de date
14.07.2021 | JURIDICE.ro

Consiliul Municipal Moss a fost sancționat cu 50.000 EUR pentru incapacitatea de a proteja în mod adecvat datele cu caracter personal
14.07.2021 | JURIDICE.ro

Dragoș Pîslaru – raportor Renew Europe pe Regulamentul privind Identitatea Digitală europeană (eID)
14.07.2021 | JURIDICE.ro

Cerințe suplimentare pentru certificarea GDPR
14.07.2021 | Anca VĂRZARU | 1 comentariu

UE. Restricționarea unor drepturi privind prelucrarea datelor cu caracter personal. UPDATE: Decizia INEA. UPDATE: Decizia Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură. UPDATE: Decizia Agenției Europene de Mediu. UPDATE: Decizia CESE
13.07.2021 | JURIDICE.ro

The EU Commission presents next steps in the setting up of the joint cyber unit
12.07.2021 | Flavia ȘTEFURA, Cristina CREȚU

Google Play a eliminat 9 aplicații care furau parolele de Facebook
09.07.2021 | JURIDICE.ro

Codurile adoptate la Plenara Comitetului European pentru Protecția Datelor – 7 iulie 2021
09.07.2021 | JURIDICE.ro

Poziția UE ref. modificarea Acordului privind SEE – Comunicații electronice, servicii audiovizuale și societatea informațională
07.07.2021 | JURIDICE.ro

Decizia de punere în aplicare ref. alocarea costurilor pentru împrumuturi și de administrare a datoriei în cadrul NextGenerationEU
06.07.2021 | JURIDICE.ro

Abonarea la newsletter-ul JURIDICE.ro este gratuită
JURIDICE.ro

Recomandarea UE privind crearea unei unități cibernetice comune
06.07.2021 | JURIDICE.ro

Invitație la Webinar, 13 iulie 2021: Decodificarea și sistematizarea obligațiilor angajatorilor: Cerințe juridice și tehnice esențiale pentru conformitate cu Legislația privind protecția avertizorilor de integritate
06.07.2021 | JURIDICE.ro

ASF. Normă privind aplicarea Ghidului privind externalizarea către furnizorii de servicii cloud | Proiect
30.06.2021 | JURIDICE.ro

Datele cu caracter personal pot circula liber de la UE către Regatul Unit atunci când beneficiază de un nivel de protecție echivalent cu cel garantat de dreptul Uniunii
29.06.2021 | JURIDICE.ro

Comisia Europeană propune înființarea unei unități cibernetice comune
25.06.2021 | JURIDICE.ro

Telefonia mobilă a fost serviciul cel mai afectat de incidente de securitate în 2020
25.06.2021 | JURIDICE.ro

50.000 conturi din România au fost compromise și publicate pe Darknet
25.06.2021 | JURIDICE.ro

CEPD și AEPD solicită interzicerea utilizării AI pentru recunoașterea automată a caracteristicilor umane în spații accesibile publicului
24.06.2021 | JURIDICE.ro

Transferul de date cu caracter personal către țări terțe
24.06.2021 | JURIDICE.ro

CEDO. Big Brother Watch și alții c. Regatul Unit. Unele aspecte ale regimului de interceptare în masă sunt contrare Convenției. Prof. univ. dr. Iulia Motoc, membru în completul de judecată
22.06.2021 | Georgiana UNGHIANU

În fiecare zi pe cariere.juridice.ro sunt active câteva zeci de anunţuri de angajare pentru jurişti
JURIDICE.ro

CJUE. C-439/19, Latvijas Republikas Saeima. Dreptul Uniunii privind protecția datelor se opune reglementării letone prin care autoritatea pentru siguranța rutieră este obligată să asigure accesul publicului la datele referitoare la punctele de penalizare aplicate conducătorilor auto pentru încălcarea normelor de circulație
22.06.2021 | JURIDICE.ro

IKEA France – amendă de 1 mil. EURO pentru spionarea angajaţilor
21.06.2021 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Operator sancționat cu 2.000 EURO întrucât nu a răspuns solicitărilor autorităţii de supraveghere
16.06.2021 | JURIDICE.ro

Comisia Europeană recomandă punerea în aplicare a cadrului european al identității digitale
15.06.2021 | JURIDICE.ro

CJUE. C-645/19, Facebook Ireland și alții. Regulamentul general privind protecția datelor (RGPD): Curtea precizează condițiile de exercitare a competențelor autorităților naționale de supraveghere pentru prelucrarea transfrontalieră a datelor
15.06.2021 | JURIDICE.ro

Peste 3100 de înregistrări: profesionisti.juridice.ro. Orice înscriere şi menţinerea în catalog sunt gratuite, evidenţierea specială este rezervată membrilor
JURIDICE.ro

UPDATE VIDEO: Exprimarea automată a consimțământului [dezb.]
15.06.2021 | JURIDICE.ro

Autorităţile de supraveghere din SUA investighează breșa de securitate la Volkswagen
14.06.2021 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Operator sancționat cu 2.000 EURO întrucât nu a răspuns solicitărilor autorităţii de supraveghere
10.06.2021 | JURIDICE.ro

Tell me about the data access right – the who, the what, the why and the way…
09.06.2021 | Monica IANCU, Alexandru DANILIUC

Noile clauze contractuale standard pentru transferul de date cu caracter personal
09.06.2021 | Anca VĂRZARU

Click aici pentru a afla cine sunt membrii JURIDICE PLATINUM
JURIDICE.ro

Comitetul European pentru Protecția Datelor – Raportul anual pentru 2020
07.06.2021 | JURIDICE.ro

Viața bate dreptul. Pericole ale lipsei de protecție a datelor cu caracter personal
07.06.2021 | Andrei SĂVESCU

ÎCCJ. Aplicarea de instanță a unor dispoziții abrogate
07.06.2021 | JURIDICE.ro

13 septembrie 2021: Prea mare pentru Europa: Publicitatea online [dezb.]
05.06.2021 | JURIDICE.ro

Provocările comunicării contemporane pentru libertatea de exprimare. Your Post has been Removed: Tech Giants and Freedom of Speech de Frederik Stjernfelt și Anne Mette Lauritzen
01.06.2021 | Alis SOCEA

Adunarea privind Agenda digitală 2021 va fi dedicată deceniului digital al Europei
31.05.2021 | JURIDICE.ro

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la cea de-a 3-a ediție a Atlantic-Black Sea Security Forum
31.05.2021 | JURIDICE.ro

Discuții CE – TikTok privind protecția consumatorilor
28.05.2021 | JURIDICE.ro

Dreptul de acces la datele personale – cine, ce, de ce și cum…
28.05.2021 | Monica IANCU, Alexandru DANILIUC

ANSPDCP. Operator sancționat cu 5000 lei întrucât facturile clienților au fost transmise pe adresele de e-mail ale unor terțe persoane
27.05.2021 | JURIDICE.ro

Peste 3100 de înregistrări: profesionisti.juridice.ro. Orice înscriere şi menţinerea în catalog sunt gratuite, evidenţierea specială este rezervată membrilor
JURIDICE.ro

ÎCCJ. Natura dreptului patrimonial al fabricantului bazei de date
27.05.2021 | JURIDICE.ro

UPDATE VIDEO: Top 3 cele mai împovărătoare obligații ale angajatorilor privind protecția datelor [dezb.]
25.05.2021 | JURIDICE.ro

UPDATE VIDEO: DPO DAY 2021 [conf.]
25.05.2021 | JURIDICE.ro

Sinteza activității ANSPDCP pentru primele patru luni ale anului 2021
25.05.2021 | JURIDICE.ro