Secţiuni » Arii de practică » Protective » Data protection
Data protection
DezbateriConferinţeToate evenimenteleCărţiProfesionişti

ANSPDCP a sancționat Tensa Art Design pentru transmiterea de mesaje comerciale nesolicitate
01.02.2023 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat un medic stomatolog pentru publicarea unui articol pe un blog de specialitate
01.02.2023 | JURIDICE.ro

[ Cum a fost ] Ziua Europeană a Protecției Datelor: ANSPDCP organizează conferința ”Efectivitatea aplicării GDPR într-o lume interconectată” / 27 ianuarie 2023
01.02.2023 | JURIDICE.ro

GDPR pentru startup-uri și antreprenori / 9 februarie 2023, ABC Incubator Cluj-Napoca
30.01.2023 | JURIDICE.ro

Despre vinovăția operatorilor de date cu caracter personal care sunt victime ale atacurilor informatice
30.01.2023 | Andrei SĂVESCU

Ziua Europeană a Protecției Datelor
28.01.2023 | Andra-Maria ȚAȚĂRĂ

CJUE. C-205/21 | Ministerstvo na vatreshnite raboti. Colectarea sistematică a datelor biometrice și genetice ale oricărei persoane urmărite penal în scopul înregistrării lor de către poliție este contrară cerinței de a asigura o protecție sporită în privința prelucrării datelor cu caracter personal sensibile
26.01.2023 | JURIDICE.ro



Cariere juridice
Cariere juridice
Cariere juridice
Evenimente juridice
 

ANSPDCP a sancționat eMAG pentru transmiterea de mesaje comerciale nesolicitate
18.01.2023 | JURIDICE.ro

Autoritățile europene de supraveghere a protecţiei datelor cu caracter personal au aplicat, în 2022, amenzi GDPR în valoare de 1,64 miliarde Euro – o creștere cu 50% față de anul precedent, conform firmei globale de avocatură DLA Piper
18.01.2023 | JURIDICE.ro

Declarațiile de avere vor fi certificate cu semnătură electronică calificată. UPDATE: Prorogare
17.01.2023 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat Bristol Logistics întrucât dosarele de personal a 12 angajați au fost sustrase
12.01.2023 | JURIDICE.ro

CJUE. C-154/21 | Österreichische Post. Orice persoană are dreptul să știe cui i-au fost comunicate datele sale personale
12.01.2023 | JURIDICE.ro

CJUE. Cauzelor preliminare anonimizate introduse începând de la 1 ianuarie 2023 li se va atribui un nume fictiv
09.01.2023 | JURIDICE.ro

Meta a fost sancționată cu 390 mil. euro în Irlanda
05.01.2023 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat Apă Ilfov întrucât a introdus eronat adresele de e-mail la secțiunea ”To” în loc de ”BCC”
04.01.2023 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat o Asociație de proprietari din Iași pentru afișarea la avizier a unei informări
03.01.2023 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat Kaufland pentru că o înregistrare video din parcarea unui magazin a apărut pe pagina web a unui ziar local
27.12.2022 | JURIDICE.ro

Transparența opacității
23.12.2022 | Antonie POPESCU

ANSPDCP a sancționat Sudrezidențial Broker SRL pentru că a întocmit o evidență în format Excel cu datele clienților
22.12.2022 | JURIDICE.ro



Evenimente juridice
Evenimente juridice
Evenimente juridice
Evenimente juridice
 

ANSPDCP a sancționat ANRP
20.12.2022 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat Electrica pentru producerea unei încălcări a confidențialității datelor cu caracter personal
16.12.2022 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat Casa Rusu pentru că a introdus în secțiunea de plăți online un formular neautorizat prin care se colectau date bancare
09.12.2022 | JURIDICE.ro

CJUE. C-460/20 | Google. Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitatˮ): operatorul motorului de căutare trebuie să dezindexeze informațiile care figurează în conținutul indexat atunci când solicitantul dovedește că sunt vădit inexacte
08.12.2022 | JURIDICE.ro

Condițiile utilizării sistemelor de supraveghere video în spații publice
07.12.2022 | JURIDICE.ro

GDPR – pericole, drepturi, sancțiuni & studiu de caz
07.12.2022 | Romina CATANĂ

6 decembrie 2022: Noile Norme privind identificarea video [dezb.] VIDEO
06.12.2022 | JURIDICE.ro

Meta a fost sancționată cu 265 mil. euro în Irlanda
02.12.2022 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat OTP Leasing pentru accesul neautorizat în sistemul MyLeasing
25.11.2022 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat Medicover pentru transmiterea unui e-mail
25.11.2022 | JURIDICE.ro

Franța nu va utiliza Google Workspace în școli
22.11.2022 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat ING Bank pentru accesul neautorizat la datele cu caracter personal ale unor clienți
22.11.2022 | JURIDICE.ro



Evenimente juridice
FORTINET
PORTALEX
SMARTBILL
 

Supravegherea accesului la Internet de la locul de muncă nu este în puterea discreționară a angajatorului
22.11.2022 | Andrei SĂVESCU | 1 comentariu

ANSPDCP a sancționat o asociație de proprietari întrucât nu a furnizat informațiile solicitate
21.11.2022 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat Raiffeisen Bank pentru încălcarea securității datelor cu caracter personal în activitatea de creditare
16.11.2022 | JURIDICE.ro

14 noiembrie 2022: Virtual Communities in the Age of General Data Protection Regulation (ed. 6) [conf.] VIDEO
14.11.2022 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Operator sancționat cu 1.000 euro întrucât nu a răspuns solicitărilor autorității de supraveghere
09.11.2022 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat Prestige Media pentru afișarea a 23 de decizii nominale de încetare a CIM
08.11.2022 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat Poșta Română pentru că a pierdut anumite trimiteri poștale
07.11.2022 | JURIDICE.ro

7 noiembrie 2022: Utilizarea Google Analytics și provocările GDPR. Cum procedăm? [dezb.] VIDEO
07.11.2022 | JURIDICE.ro

UNBR selectează 20 de avocați pentru “Training of Lawyers on EU Data Protection” / București, 18 noiembrie 2022
03.11.2022 | JURIDICE.ro

Procesele de resurse umane în era inteligenței artificiale
01.11.2022 | Andrada POPESCU

CJUE. C-129/21, Proximus. Trimitere preliminară. Prelucrarea datelor personale și protejarea confidențialității în sectorul comunicațiilor electronice. Directiva 2002/58/CE. Liste publice de abonați și servicii de informații telefonice. Consimțământul abonatului. Regulamentul (UE) 2016/679. Dreptul de a fi uitat. Jud. dr. Octavia Spineanu-Matei, membru al completului de judecată
31.10.2022 | JURIDICE.ro

Regulamentul UE 2022/2065 privind o piață unică pentru serviciile digitale – publicat în JO UE
27.10.2022 | JURIDICE MOLDOVA



Codul muncii
Ucraina
Comunicate profesionisti - avocati, executori, notari
Arbitraj
 

Franța. Clearview AI a fost sancționat cu 20.000.000 euro
21.10.2022 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat o persoană fizică pentru folosirea neautorizată a unor date cu caracter personal
18.10.2022 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat un magazin online pentru materiale de construcții
18.10.2022 | JURIDICE.ro

DNSC și Decalex lansează un ghid GDPR destinat companiilor românești
14.10.2022 | JURIDICE.ro

Declarație privind opțiunile de proiectare pentru euro digital din perspectiva confidențialității și a protecției datelor cu caracter personal
14.10.2022 | JURIDICE.ro

Aviz ref. aprobarea primului sigiliu european privind protecția datelor
14.10.2022 | JURIDICE.ro

Italia. Senseonics Inc. a fost sancționat pentru divulgarea datelor cu caracter personal ale pacienților cu diabet
14.10.2022 | JURIDICE.ro

Aspecte procedurale care ar putea fi armonizate la nivelul UE pentru a facilita aplicarea GDPR
14.10.2022 | JURIDICE.ro

Despre funcția reală a responsabilului cu protecția datelor cu caracter personal (DPO)
14.10.2022 | Andrei SĂVESCU

12 octombrie 2022: Protecția datelor în România [conf.] VIDEO
12.10.2022 | JURIDICE.ro



Interviuri
Woman in Law
Romanian Lawyers Week
JURIDICE Vizual
 

Curs postuniversitar „Formarea Responsabilului cu Protecția Datelor”
05.10.2022 | JURIDICE.ro

Despre monitorizarea video a salariaților la cafea și fumat
05.10.2022 | Andrei SĂVESCU

ANSPDCP a sancționat o persoană fizică pentru dezvăluirea neautorizată a datelor cu caracter personal
04.10.2022 | JURIDICE.ro

Acces gratuit timp de 15 zile pentru utilizatorii Sintact.ro la modulul Repertoar (Q&A) Interactiv
03.10.2022 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat un site de comerț online ca urmare a funcționării defectuoase a unei aplicații care trimitea comunicări de marketing utilizatorilor
23.09.2022 | JURIDICE.ro

ANSPDCP a sancționat o editură cu 5.000 de euro pentru pierderea integrității și disponibilității anumitor date cu caracter personal
22.09.2022 | JURIDICE.ro

CJEU. C-252/21 | Meta Platforms and Others (General terms of use of a social network). According to Advocate General Rantos, a competition authority may, in exercising its powers, take account of the compatibility of a commercial practice with the General Data Protection Regulation
20.09.2022 | JURIDICE.ro

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro