Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Data protection
DezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Amendă GDPR în Suedia pentru recunoașterea facială a elevilor
23.08.2019 | JURIDICE.ro

Atac cibernetic asupra Băncii Centrale Europene
23.08.2019 | JURIDICE.ro

Întrebare preliminară cu privire la protecția datelor și menținerea provizorie a efectelor (puncte carnet de conducere)
23.08.2019 | Mihaela MAZILU-BABEL

Responsabilul pentru Protecția Datelor în Uniunea Europeană a decedat
22.08.2019 | JURIDICE.ro

Facebook lansează o opțiune menită să blocheze colectarea datelor din site-uri și aplicații terțe
21.08.2019 | JURIDICE.ro

Decizia Consiliului de Administraţie al Agenţiei Europene pentru medicamente privind normele interne referitoare la restricționarea anumitor drepturi ale persoanelor vizate în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul funcționării agenției
15.08.2019 | Elena ALBU

ANSPDCP. Comunicarea CE ref. aplicarea GDPR
09.08.2019 | JURIDICE.ro

Publicarea normelor de aplicare a Regulamentului (UE) 2018/1725 care reglementează prelucrarea datelor de către instituțiile și organele Uniunii Europene
09.08.2019 | JURIDICE.ro

Raed Arafat despre 112 și protecția datelor cu caracter personal
08.08.2019 | JURIDICE.ro

Modificarea OUG privind comunicațiile electronice | Proiect
08.08.2019 | JURIDICE.ro

Modificarea HG privind funcționarea Agenţiei pentru Agenda Digitală a României | Proiect
08.08.2019 | JURIDICE.ro

Twitter: You trust us to follow your choices and we failed here
07.08.2019 | JURIDICE.ro

Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor. Declarație comună ref. criptomoneda Libra
06.08.2019 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Amendă GDPR aplicată pentru supraveghere video, fără informarea legală
06.08.2019 | JURIDICE.ro

Grecia. Calificarea juridică a unei amenzi GDPR de 150.000 euro
05.08.2019 | Vlad BERCU

Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor a lansat un ghid privind securitatea online în vacanță
30.07.2019 | JURIDICE.ro

CJUE. C-40/17, Fashion ID/Verbraucherzentrale. Operatorul paginii de internet trebuie să obțină consimțământul utilizatorilor înainte ca datele să fie colectate și transferate. Concluziile avocatului general. UPDATE: Decizia. Prof. univ. dr. Camelia Toader, membru în completul de judecată
29.07.2019 | JURIDICE.ro

Evenimente juridice programate 28 iulie 2019
28.07.2019 | JURIDICE.ro

Camera video inteligentă, noul Big Brother și o extindere a domeniului luptei
26.07.2019 | Vlad CORDEA

Inteligența artificială și dataismul
26.07.2019 | Mihai Adrian HOTCA

Decizia Agenției Europene pentru produse chimice privind restricționarea anumitor drepturi ale persoanelor vizate în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal
25.07.2019 | Elena ALBU

Prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul intereselor legitime urmărite de operator – soluție salvatoare sau nu?
25.07.2019 | Alexandru GEORGESCU

Romanian legislation on network and information systems security: a work in progress
24.07.2019 | Alina POPESCU, Flavia ȘTEFURA

Comisia Europeană a analizat impactul aplicării GDPR
24.07.2019 | JURIDICE.ro

Răspuns oficial ANSPDCP – persoanele fizice nu pot fi amendate conform GDPR
24.07.2019 | JURIDICE.ro

Instituirea Autorității Europene a Muncii
22.07.2019 | JURIDICE.ro

Distincția dintre noțiunile „eveniment” și „incident de securitate” utilizate de standardul ISO 27001 și cele utilizate de către RGPD, în special conceptul de „încălcare a securității datelor cu caracter personal”
22.07.2019 | Nicolae-Dragoş PLOEŞTEANU

Evenimente juridice programate 21 iulie 2019
21.07.2019 | JURIDICE.ro

Cum se pot pregăti companiile pentru investigația ANSPDCP
18.07.2019 | Nicoleta GHEORGHE

Conferințe JURIDICE.ro în toamna anului 2019
16.07.2019 | JURIDICE.ro

Directiva (UE) 2019/1153 pentru utilizarea informațiilor financiare în scopul depistării infracțiunilor
15.07.2019 | JURIDICE.ro

A douăsprezecea Plenară a Comitetului European pentru Protecția Datelor
15.07.2019 | JURIDICE.ro

Evenimente juridice programate 14 iulie 2019
14.07.2019 | JURIDICE.ro

Desemnare DPO, direcții și registre noi în cadrul ANSPDCP. Modificare ROF
13.07.2019 | JURIDICE.ro

Facebook va fi amendat cu 5 miliarde de dolari pentru că nu a protejat datele personale în scandalul Cambridge Analytica
13.07.2019 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Amendă GDPR aplicată administratorului website-ului avocatoo.ro. UPDATE: Drept la replică
12.07.2019 | JURIDICE.ro | 2 comentarii

Marea Britanie. Lanțul hotelier Marriot ar putea fi amendat pentru expunerea datelor a 383 de milioane de clienți
10.07.2019 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. O nouă amendă în aplicarea GDPR
08.07.2019 | Andreea COMAN

Compania British Airways a fost amendată cu o sumă record pentru furtul datelor a 500.000 de clienți
08.07.2019 | JURIDICE.ro

Evenimente juridice programate 7 iulie 2019
07.07.2019 | JURIDICE.ro

Andrei Săvescu: Scopul GDPR este să fie pedepsiți cei care sar calul, nu cei care trag la căruță
05.07.2019 | Marius DUMITRESCU

Privire critică asupra măsurilor de implementare în România a excepției jurnalistice prevăzută de Regulamentul General privind Protecția Datelor
05.07.2019 | Nicolae-Dragoş PLOEŞTEANU

ANSPDCP. Prima amendă în aplicarea GDPR
04.07.2019 | JURIDICE.ro

ANSPDCP. Precizări ref. trimiterea plângerilor
03.07.2019 | JURIDICE.ro

Mici îmbunătățiri ale formularelor utilizate în domeniul colectării creanțelor fiscale
02.07.2019 | JURIDICE.ro

Evenimente juridice programate 30 iunie 2019
30.06.2019 | JURIDICE.ro

Directiva (UE) 2019/1024 privind datele deschise și reutilizarea informațiilor din sectorul public
27.06.2019 | Elena ALBU

Întrebare preliminară cu privire la solicitarea de informații vizând conturile bancare din Luxembourg (active financiare neprecizate și inclusiv ale terților)
27.06.2019 | Mihaela MAZILU-BABEL

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1026 privind modalitățile tehnice pentru utilizarea sistemelor electronice destinate schimbului de informații și pentru stocare
25.06.2019 | Elena ALBU

Evenimente juridice programate 23 iunie 2019
23.06.2019 | JURIDICE.ro