Despre noi

JURIDICEJURIDICE.ro este un proiect al Societății de Științe Juridice.

Prin JURIDICE.ro, Societatea de Științe Juridice promovează în lumea juridică imperativul construirii unei societăți bazate pe cunoaștere. Activitatea noastră urmărește creșterea rolului argumentului, în defavoarea obtuzității. Depunem eforturi pentru consolidarea în România a respectului față de lege. Ne bucurăm de susținerea celor cu care împărtășim valori: încredere, comunicare, implicare, cunoaștere.

Noi credem că societatea viitorului este pentru oameni activi, inteligenți și moderați. Credem că viitorul a început deja. Promovăm valoarea și cooperarea. Susținem știinta și înțelegerea. Apărăm adevărul. Credem în lege.

JURDICE.ro este o comunitate de profesioniști, nu un spațiu pentru justițiabili.

JURIDICE.ro este în relații de parteneriat și colaborare cu cele mai importante instituții, organizații profesionale și forme de organizare a unor profesii juridice. Aceste legături contribuie la realizarea Politicii JURIDICE.ro.

Informăm din surse oficiale. Monitorizăm și publicăm informații provenind de la universități, instanţe, parchete, Ministerul Justiției, alte ministere, Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Național al Magistraturii, Uniunea Națională a Barourilor din România, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, barouri, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, Institutul Notarial Român, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, Guvernul României, ministere, Consiliul Concurenței, Consiliul Legislativ, Bursa de Valori București, Agenția Națională pentru Integritate și altele.

Unele informări sunt susținute și/sau subliniate de către furnizorii de comunicare interesați. Detalii cu privire la aceste oportunități sunt prezentate în pagina Corporate [juridice.ro/corporate].

În cadrul proiectului Cărți [carti.juridice.ro] semnalăm, din anul 2004, ultimele apariții editoriale, cărți apreciate de către noi, de către editori, de către cititori și de către personalități cu autoritate în lumea juridică.

Din anul 2004 informăm comunitatea profesioniștilor dreptului cu privire la organizarea de evenimente de interes, din domeniul juridic, de afaceri și alte domenii de interes pentru juriști. În cadrul proiectului Evenimente [evenimente.juridice.ro] semnalăm evenimentele interesante și le evidențiem pe cele remarcabile. Organizăm din anul 2016 ateliere juridice [praxis], în cadrul cărora se discută în cerc restrâns, cu referiri științifice punctuale. Atelierele sunt destinate exclusiv profesioniştilor dreptului. În cadrul atelierelor se discută probleme juridice, nu speţe şi/sau politici publice.

Proiectul Romanian Lawyers Week [rlw.juridice.ro] este, din anul 2007, adresat vorbitorilor de limba engleză interesați de noutățile din domeniul juridic din România, străini cu interese de afaceri (deci juridice) în România. Website-ul proiectului este exclusiv în limba engleză și cuprinde sinteza celor mai importante noutăți publicate pe JURIDICE.ro, precum și materiale publicate direct și exclusiv.

Publicăm pe Top Legal [juridice.ro/top-legal], din anul 2007, comunicatele celor mai importante și interesante societăți de avocatură și vă ținem la curent cu activitatea lor și ale avocaților. Comunicatele trebuie să respecte reglementările privind publicitatea profesională a avocaților.

Pentru informare consultați descrierea modalităților de colaborare Corporate [juridice.ro/corporate].

Evidențiem profesioniștii individuali în pagini special dedicate, într-un amplu catalog profesional [profesionisti.juridice.ro], din anul 2008. Cunoașterea ariei de practică permite profesioniștilor să colaboreze între ei, apelând la formele obișnuite de conlucrare profesională. Evidențierea profesiei / ariei de practică nu are semnificația unei specializări, ci evidențiază sfera de preocupări a profesionistului, aria sa de practică. Astfel, promovarea imaginii avocaților pe JURIDICE.ro se realizează pentru menținerea notorietății intraprofesionale în domeniile de interes, nu în scopul atragerii de clientelă, căci JURIDICE.ro nu este un spațiu pentru justițiabili.

În cadrul membership-ului de documentare juridică [juridice.ro/membership] reunim, din anul 2016, profesioniști activi, inteligenți și moderați. Ne bucurăm că suntem împreună!

Juriștii publică articole de specialitate pe JURIDICE.ro (Publicarea este gratuită și discreționară. A se vedea aici Condițiile de publicare). Prin Hotărârea nr. 17 din 30 aprilie 2009, REVISTA DE NOTE ȘI STUDII JURIDICE [RNSJ], revista online găzduită de JURIDICE.ro (ISSN 2066-0944), a fost acreditată de către Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) pentru recunoașterea activității publicistice a avocaților ca modalitate de îndeplinire a obligației de pregătire profesională continuă.

Din anul 2012, în cadrul proiectului Cariere [cariere.juridice.ro] informăm comunitatea profesioniștilor dreptului cu privire la oportunități de angajare publicate (surse publice). Publicăm anunțuri de recrutare active, ușor de cercetat și de promovat, cu o interfață simplă și intuitivă. Proiectul este destinat facilitării găsirii de către organizații a oamenilor capabili să fie de folos prin cunoștințele și eforturile lor.

Din februarie 2014, săptămânal, în fiecare zi de luni, începând cu ora 19:30, organizăm Dezbateri [dezbateri.juridice.ro] pe teme de interes pentru profesioniști. În cadrul acestor dezbateri sunt invitați profesioniști cu experiență în ce privește problemele puse în dezbatere. De obicei sunt invitați profesioniști cu profesii diferite, pentru ca problemele discutate să fie abordate din perspective diferite.

Din anul 2008, organizăm Conferințe [conferinte.juridice.ro] în cadrul cărora cei mai prestigioși profesioniști apar în fața comunității juridice. Conferințele se bucură de o participare aleasă, fiind cel mai titrat loc de întâlnire și discuții pentru specialiști.

JURIDICE.ro este un proiect al Societății de Științe Juridice administrat de JURESSA NET.

Au fost scrise până acum 4 de comentarii cu privire la articolul “Despre noi”

 1. Ovidiu BOUREANU spune:

  Imi permit sa va fac o sugestie: ar fi extrem de utila si practica o versiune pentru mobil a acestui site. Nu stiu ce eforturi implica un astfel de demers insa consider ca macar poate fi adus in discutie.
  Iar o aplicatie pentru android ar fi o minunatie.
  Mult succes in continuare in ceea ce intreprindeti!

  • JURIDICE.ro spune:

   Mulțumim! Există versiunea pentru mobil, care funcționează foarte bine atât pe Android cât și pe iOS… Versiunea pentru mobil se activează automat la prima vizitare a site-ului de pe terminalul mobil. Cu ce telefon nu se vede versiunea de mobil?

 2. Cecilia JABRE spune:

  Va lipseste coordonator proiecte tematice pe doua materii: dreptul muncii si dreptul aigurarilor sociale. Well well well…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.