Despre noi

JURIDICEJURIDICE.ro este un proiect al Societății de Științe Juridice.

Prin JURIDICE.ro, Societatea de Științe Juridice promovează în lumea juridică imperativul construirii unei societăți bazate pe cunoaștere. Activitatea noastră urmărește creșterea rolului argumentului, în defavoarea obtuzității. Depunem eforturi pentru consolidarea în România a respectului față de lege. Ne bucurăm de susținerea celor cu care împărtășim valori: încredere, comunicare, implicare, cunoaștere.

Noi credem că societatea viitorului este pentru oameni activi, inteligenți și moderați. Credem că viitorul a început deja. Promovăm valoarea și cooperarea. Susținem știinta și înțelegerea. Apărăm adevărul. Credem în lege.

JURDICE.ro este o comunitate de profesioniști, nu un spațiu pentru justițiabili.

PARTENERI [juridice.ro/parteneri]
JURIDICE.ro este în relații de parteneriat și colaborare cu cele mai importante organizații (instituții, organizații profesionale și forme de organizare a unor profesii juridice), cărora le adresăm și pe această cale mulțumirile noastre pentru excelenta colaborare. Aceste legături contribuie la realizarea Politicii JURIDICE.ro.

ȘTIRI
Informăm din surse oficiale. Monitorizăm și publicăm informații provenind de la universități, instanţe, parchete, Ministerul Justiției, alte ministere, Consiliul Superior al Magistraturii, Uniunea Națională a Barourilor din România, barouri, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și o multitudine de alte surse (peste 100). În mod obișnuit pe JURIDICE.ro se publică între 50 și 70 de titluri.

REVISTA DE NOTE ȘI STUDII JURIDICE [RNSJ]
Juriștii publică articole de specialitate pe JURIDICE.ro (în mod gratuit). Prin Hotărârea nr. 17 din 30 aprilie 2009, RNSJ, revista online găzduită de JURIDICE.ro (ISSN 2066-0944), a fost acreditată de către Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) pentru recunoașterea activității publicistice a avocaților ca modalitate de îndeplinire a obligației de pregătire profesională continuă.

MEMBERSHIP [juridice.ro/membership]
În cadrul membership-ului de documentare juridică, JURIDICE.ro  reunește profesioniști activi, inteligenți și moderați. Ne bucurăm că suntem împreună!

PROFESSIONALS [profesionisti.juridice.ro]
Am evidențiat în catalogul PROFFESIONALS profesioniștii individuali în pagini special dedicate domeniului juridic / ariei de practică în care își desfășoară activitatea. Cunoașterea ariei de practică permite profesioniștilor să colaboreze între ei, apelând la formele obișnuite de conlucrare profesională, permanentă sau pe proiect. Evidențierea profesiei / ariei de practică nu are semnificația unei specializări profesionale, ci evidențiază sfera de preocupări a profesionistului, aria sa de practică. Astfel, promovarea imaginii avocaților pe JURIDICE.ro  se realizează pentru menținerea notorietății intraprofesionale în domeniile de interes, nu în scopul atragerii de clientelă. JURIDICE.ro nu este un spațiu pentru justițiabili.

TOP LEGAL [juridice.ro/top-legal]
Publicăm pe TOP LEGAL comunicatele celor mai importante și interesante societăți de avocatură și vă ținem la curent cu activitatea lor. Comunicatele trebuie să respecte reglementările privind publicitatea profesională a avocaților.

ROMANIAN LEGAL WEEK [rlw.juridice.ro]
Proiectul este adresat vorbitorilor de limba engleză interesați de noutățile din domeniul juridic din România: cercetători și alți străini cu interese de afaceri (deci juridice) în România. Website-ul proiectului este exclusiv în limba engleză și cuprinde sinteza celor mai importante noutăți publicate pe JURIDICE.ro, precum și materiale publicate direct și exclusiv.

CARIERE [cariere.juridice.ro]
Informăm comunitatea profesioniștilor dreptului cu privire la oportunități de angajare publicate (surse publice). Publicăm anunțuri de recrutare active, ușor de cercetat și de promovat, cu o interfață simplă și intuitivă. Cariere este un proiect destinat facilitării găsirii de către organizații a oamenilor capabili să fie de folos prin cunoștințele și eforturile lor.

EVENIMENTE [evenimente.juridice.ro]
Informăm comunitatea profesioniștilor dreptului cu privire la organizarea de evenimente de interes, atât din domeniul juridic cât și din domeniile business și style. În cadrul proiectului Evenimente semnalăm într-o interfață simplă și intuitivă evenimentele interesante și le evidențiem pe cele remarcabile.

CĂRȚI [carti.juridice.ro]
Semnalăm ultimele apariții editoriale din domeniul juridic, cărți de drept apreciate de către editori, de către cititori, de către personalități cu autoritate în lumea juridică și de către noi. Nu ne propunem să punem în discuție cărțile pe care vi le prezentăm, ci doar să vă prezentăm cărți noi. Fiecare carte pe care o găsim interesantă este semnalată într-o pagină de prezentare care cuprinde, de regulă, coperta cărții și felul în care este descrisă de editor/autor.

DEZBATERI [dezbateri.juridice.ro]
Săptămânal, în fiecare zi de luni, începând cu ora 19:30, organizăm dezbateri juridice pe teme de interes pentru profesioniști. În cadrul acestor dezbateri sunt invitați profesioniști cu experiență în ce privește problemele puse în dezbatere. De obicei sunt invitați profesioniști cu profesii diferite, pentru ca problemele discutate să fie abordate din perspective diferite.

CONFERINȚE [conferinte.juridice.ro]
Din anul 2008 organizăm conferințe juridice în cadrul cărora cei mai prestigioși profesioniști apar în fața comunității juridice. Conferințele se bucură de o participare aleasă, fiind cel mai titrat loc de întâlnire și discuții pentru specialiști.

ATELIERE [ateliere.juridice.ro]
Din anul 2016 organizăm ateliere juridice, în cadrul cărora chestiunile juridice se discută în cerc restrâns, cu referiri științifice punctuale. Atelierele sunt destinate exclusiv profesioniştilor dreptului. În cadrul atelierelor se discută probleme de drept, nu speţe şi/sau politici publice.

JURIDICE.ro este un proiect al Societății de Științe Juridice administrat de JURESSA NET.

Au fost scrise până acum 4 de comentarii cu privire la articolul “Despre noi”

 1. Ovidiu BOUREANU spune:

  Imi permit sa va fac o sugestie: ar fi extrem de utila si practica o versiune pentru mobil a acestui site. Nu stiu ce eforturi implica un astfel de demers insa consider ca macar poate fi adus in discutie.
  Iar o aplicatie pentru android ar fi o minunatie.
  Mult succes in continuare in ceea ce intreprindeti!

  • JURIDICE.ro spune:

   Mulțumim! Există versiunea pentru mobil, care funcționează foarte bine atât pe Android cât și pe iOS… Versiunea pentru mobil se activează automat la prima vizitare a site-ului de pe terminalul mobil. Cu ce telefon nu se vede versiunea de mobil?

 2. Cecilia JABRE spune:

  Va lipseste coordonator proiecte tematice pe doua materii: dreptul muncii si dreptul aigurarilor sociale. Well well well…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.