Despre noi

Prin JURIDICE.ro, Societatea de Științe Juridice promovează în lumea juridică imperativul construirii unei societăți bazate pe cunoaștere. Activitatea noastră urmărește creșterea rolului argumentului, în defavoarea obtuzității. Depunem eforturi pentru consolidarea în România a respectului față de lege. Ne bucurăm de susținerea celor cu care împărtășim valori: încredere, comunicare, implicare, cunoaștere.

Noi credem că societatea viitorului este pentru oameni activi, inteligenți și moderați. Credem că viitorul a început deja. Promovăm valoarea și cooperarea. Susținem știinta și înțelegerea. Apărăm adevărul. Credem în lege.

Main team

Founder

Andrei Săvescu

Av. dr. Andrei Săvescu

Senior Editor

Alina Matei

Av. Alina Matei

Executive Director

Daria Niculcea

Daria Niculcea

Content Manager

Irina Rimaru

Irina Rimaru

Key Projects Manager

Beatrice-Larisa Rusu

Beatrice Rusu

Tech Manager

Alexandru Gosea

Alexandru Goșea

Cariere juridice

Coordonator

Laurentiu Asaftei

Laurențiu Asaftei

LAWYERS WEEK

Coordinator

Ioana-Catalina Barbu

Cătălina Barbu

Main Team

Ana Banu

Ana Banu

Main Team

Flaviana-Daniela Crâznic

Flaviana-Daniela Crâznic

Main Team

Raluca Trîncă-Găvan

Raluca-Andreea Trîncă-Găvan

JURIDICE NEXT

Social Media

Teodora Huiu

Teodora Huiu

Cărți juridice

Luiza Moisescu

Luiza Moisescu

Citate juridice

Alexandra Roșu

Alexandra Roșu

Creepy cases

Andrei Pintilie

Andrei Pintilie

Legal Days

Andra-Maria Țațără

Andra-Maria Țațără

Wisdom stories

Miruna Vitan

Miruna Vitan

Support

Iulian Ion

Iulian Ion

Support

Dara Nestorovici

Dara Nestorovici

Support

Claudia Stanciu

Claudia Stanciu

JURIDICE MOLDOVA

Director

Vlad Bercu

Av. Vlad Bercu

Redactor-șef

Alina Gaja

Av. Alina Gaja

Board advisors

Marieta Avram

Av. prof. univ. dr.
Marieta Avram

Silviu-Gabriel Barbu

Conf. univ. dr.
Silviu Barbu

Lucian Bercea

Av. prof. univ. dr.
Lucian Bercea

Lucian Bojin

Av. conf. univ. dr.
Lucian Bojin

Ștefan Botezatu

Av. Ștefan Botezatu

Gheorghe Buta

Av. prof. univ. dr.
Gheorghe Buta

Mircea Căpățînă

Mircea Căpățînă

Mircea Căpățînă

Av. Tudor Colțan

Răzvan Constandache

Răzvan Constandache

Răzvan Crăciunaș

Av. Răzvan Crăciunaș

Emeric Domokos-Hancu

Av. Emeric Domokos-Hancu

Ioana-Anamaria Filote-Iovu

Jud. Ioana Filote-Iovu

Mihai Adrian Hotca

Av. prof. univ. dr. Mihai Hotca

Cristian Jura

Av. prof. univ. dr. Cristian Jura

Dan Lupașcu

Av. prof. univ. dr.
Dan Lupașcu

Mihaela Mazilu-Babel

Dr. Mihaela Mazilu-Babel

Laurențiu Modoran

Jud. Laurențiu Modoran

Radu Rizoiu

Av. prof. univ. dr.
Radu Rizoiu

Prof. univ. dr. Marieta Safta

Prof. univ. dr. Marieta Safta

Andreea Secu

Av. Andreea Secu

Daniel-Mihail Șandru

Prof. univ. dr.
Mihai Șandru

Lavinia Tec

Conf. univ. dr.
Lavinia Tec

Nicolae-Horia Țiț

Av. lector univ. dr. Horia Țiț

Florentin Țuca

Av. dr. Florentin Țuca

Gabriel Uluitu

Av. conf. univ. dr. Gabriel Uluitu

Augustin Zăbrăuțanu

Av. Augustin Zăbrăuțanu

Colaboratori

Elena Albu

C.j. Elena Albu

Cristina Blacioti

Cristina Blacioti

Andreea Coman

Av. Andreea Coman

Adelina Dobre

Adelina Dobre

Iosif Friedmann-Nicolescu

Av. dr. Iosif Friedmann-Nicolescu

Dragoș Lucian Ivan

Av. dr. Dragoș Lucian Ivan

Andrei Marcu

Av. Andrei Marcu

Luciana Neamțu

Luciana Neamțu

Andrei Pap

Av. Andrei Pap

Smaranda Popescu

Smaranda Popescu

Ruxandra Sava

Av. Ruxandra Sava

Alexandru Soceanu

Av. Alexandru Soceanu

Adrian Șandru

Av. Adrian Șandru

Anca Vărzaru

Av. Anca Vărzaru

Pentru lista tuturor autorilor JURIDICE.ro, în ordine alfabetică, click aici!

JURDICE.ro este o comunitate de profesioniști și cel mai citit portal pentru profesioniștii dreptului din România. Societatea de Științe Juridice (JURIDICE.ro) este în relații de parteneriat și colaborare cu cele mai importante instituții, organizații profesionale și forme de organizare a unor profesii juridice. Aceste legături contribuie la realizarea Politicii JURIDICE.ro.

Informăm din surse oficiale. Monitorizăm și publicăm informații provenind de la universități, instanţe, parchete, barouri, Ministerul Justiției, alte ministere, Banca Națională a României, Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Național al Magistraturii, Uniunea Națională a Barourilor din România, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, barouri, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, Institutul Notarial Român, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență, Uniunea Națională a Profesiilor Liberale, Guvernul României, ministere, Consiliul Concurenței, Consiliul Legislativ, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Bursa de Valori București, Agenția Națională pentru Integritate, Institutul European din România, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci și altele.

Unele informări sunt susținute și/sau subliniate de către furnizorii de comunicare interesați. Detalii cu privire la aceste oportunități sunt prezentate în pagina Comunicare [juridice.ro/comunicare].

Publicăm pe Selected [juridice.ro/selected], din anul 2007, comunicatele celor mai importante și interesante societăți de avocatură și vă ținem la curent cu activitatea lor și ale avocaților, precum și cu cele mai interesante articole și știri. Comunicatele trebuie să respecte reglementările privind publicitatea profesională.

Pentru informații suplimentare și descrierea modalităților de colaborare vizitați paginile Comunicare [juridice.ro/comunicare], Documentare [juridice.ro/documentare] și Vizual [juridice.ro/vizual].

Juriștii publică articole de specialitate pe JURIDICE.ro (Publicarea este gratuită și discreționară. A se vedea aici Condițiile de publicare). Prin Hotărârea nr. 17 din 30 aprilie 2009, REVISTA DE NOTE ȘI STUDII JURIDICE [RNSJ], revista online găzduită de JURIDICE.ro (ISSN 2066-0944), a fost acreditată de către Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) pentru recunoașterea activității publicistice a avocaților ca modalitate de îndeplinire a obligației de pregătire profesională continuă. JURIDICE.ro este o publicație unică în România, găzduind cele mai prestigioase personalități ale lumii juridice, cum ar fi, de exemplu, profesori, avocați și magistrați români, dar și personalități din străinătate care au publicat exclusiv pe JURIDICE.ro, cum ar fi Președintele CEDO și Președintele TUE.

Proiectul Lawyers Week [rlw.juridice.ro] este, din anul 2007, adresat vorbitorilor de limba engleză interesați de noutățile din domeniul juridic din România, străini cu interese de afaceri (deci juridice) în România. Website-ul proiectului este exclusiv în limba engleză și cuprinde sinteza celor mai importante noutăți publicate pe JURIDICE.ro, precum și materiale publicate direct și exclusiv.

Evidențiem profesioniștii individuali în pagini special dedicate, într-un amplu Catalog profesional [profesionisti.juridice.ro], din anul 2008. Cunoașterea ariei de practică permite profesioniștilor să colaboreze între ei, apelând la formele obișnuite de conlucrare profesională. Evidențierea profesiei / ariei de practică nu are semnificația unei specializări, ci evidențiază sfera de preocupări a profesionistului, aria sa de practică. Astfel, promovarea imaginii avocaților pe JURIDICE.ro se realizează pentru menținerea notorietății intraprofesionale în domeniile de interes, nu în scopul atragerii de clientelă.

Din anul 2012, în cadrul proiectului Cariere [cariere.juridice.ro] informăm comunitatea profesioniștilor dreptului cu privire la oportunități de angajare publicate (surse publice). Publicăm anunțuri de recrutare active, ușor de cercetat și de promovat, cu o interfață simplă și intuitivă. Proiectul este destinat facilitării găsirii de către organizații a oamenilor capabili să fie de folos prin cunoștințele și eforturile lor.

Din februarie 2014, în fiecare săptămână organizăm Dezbateri [dezbateri.juridice.ro] pe teme de interes pentru profesioniști. În cadrul acestor dezbateri sunt invitați profesioniști cu experiență în ce privește problemele puse în dezbatere. De obicei sunt invitați profesioniști cu profesii diferite, pentru ca problemele discutate să fie abordate din perspective diferite.

Din anul 2008, organizăm Conferințe [conferinte.juridice.ro] în cadrul cărora cei mai prestigioși profesioniști apar în fața comunității juridice. Conferințele se bucură de o participare aleasă, fiind cel mai titrat loc de întâlnire și discuții pentru specialiști.

Din anul 2004 informăm comunitatea profesioniștilor dreptului cu privire la organizarea de evenimente de interes, din domeniul juridic, de afaceri și alte domenii de interes pentru juriști. În cadrul proiectului Evenimente [evenimente.juridice.ro] semnalăm evenimentele interesante și le evidențiem pe cele remarcabile. Organizăm din anul 2016 ateliere juridice [praxis], în cadrul cărora se discută în cerc restrâns, cu referiri științifice punctuale. Atelierele sunt destinate exclusiv profesioniştilor dreptului. În cadrul atelierelor se discută probleme juridice, nu speţe şi/sau politici publice.

În cadrul proiectului Cărți [carti.juridice.ro] semnalăm, din anul 2004, ultimele apariții editoriale, cărți apreciate de către noi, de către editori, de către cititori și de către personalități cu autoritate în lumea juridică.

În cadrul membership-ului de documentare juridică [juridice.ro/membership] reunim, din anul 2016, profesioniști activi, inteligenți și moderați. Ne bucurăm că suntem împreună!

JURIDICE.ro este un proiect al Societății de Științe Juridice administrat de JURESSA NET.

Ultima actualizare a acestei pagini: 8 august 2022


Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale