Arii de practică: LitigiiAchizitii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativ
ContravenţiiDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergie
Executare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăInternetJocuri de norocMedia & PublicitateMediere
Piaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiSocietăţiTelecomVaria
JURIDICE
Cariere
LIDER DE PIAŢĂ ÎN DOMENIUL DEŞEURILOR recrutează avocaţi    SYNEVO ROMÂNIA is seeking a legal counsel    LIVESCU & ASOCIAŢII recrutează avocaţi    BONDOC & ASOCIAȚII is recruiting definitive lawyers | Dispute resolution    BOTEZATU & ASOCIAȚII is looking for a qualified lawyer | Competition    PARASCHIV / PENIUC / MIHORDEA recrutează avocați definitivi    SORA & ASOCIAŢII organizează internship    LEAUA & ASOCIAȚII recrutează avocat definitiv | Arbitraj internaţional    PAVEL, MARGARIT & ASSOCIATES is seeking a senior lawyer | Consultancy    UNIVERSUL JURIDIC recrutează redactori de carte juridică    BRAŞOVEANU CERNAT & ASOCIAŢII recrutează avocat definitiv    KRUK ROMÂNIA recrutează consilier juridic    WINZER & ASOCIAȚII recrutează avocați | Litigii    WOLF THEISS recrutează avocaţi | Corporate/M&A    TUDORACHE & ASOCIAŢII recrutează avocat    ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS recrutează avocat stagiar | Consultanță    PANTEA | ȘIMON | ASOCIAȚII recrutează avocați    LUCA MIHAI recrutează avocați    SINESCU & NAZAT recrutează avocat    EGNA Law Firm Navridis & Associates is recruiting a lawyer | Litigation    RĂDULESCU & MUȘOI is currently looking for a skilled associate    COBUZ & ASOCIAȚII recrutează avocat definitiv    MMO in association with KPMG Legal is seeking for a experienced lawyer | Labour law    BÎRSAN, POPESCU & ASOCIAŢII recrutează avocat definitiv    RAŢIU & RAŢIU recrutează avocat definitiv    DUȚESCU & PARTNERS recrutează assistant manager    PETERKA & PARTNERS is looking for a Lawyer specialized in tax law
JURIDICE
Evenimente
27 februarie: Este asigurarea unei practici judiciare unitare necesitate şi remediu în asigurarea unei justiţii în slujba justiţiabilului?    28 februarie: Seminarul Național de Salarizare, Contribuții și Asigurări Sociale (ed. 21)    3 martie: Cum putem convinge și impune instanței naționale să adreseze o trimitere preliminară Curții de Justiție a Uniunii Europene?    3-4 martie: Codurile penale la trei ani de la intrarea în vigoare    6 martie – 25 aprilie: Sesiune specială de pregătire pentru Concursul de Admitere în Magistratură    15 martie: Achiziții publice de la teorie la practică    16 martie: Evaziunea fiscală. Aspecte controversate de drept penal și drept procesual penal    31 martie: Răspunderea executorului judecătoresc: penală, disciplinară și civilă. Subtemă: Interacţiunea executorului cu avocatul    2-5 martie: Seminarul Național de Fiscalitate și Contabilitate    13 martie: Seminarul Național de Fiscalitate și Contabilitate    17 martie: Seminarul Național de Fiscalitate și Contabilitate    23 martie: 5 ani de Cod civil. Teme controversate. Perspective    24 martie: Seminarul Național de Legislația Muncii    4 aprilie: Probleme și soluții juridice în SPORT    10 mai: Spălarea de bani. Pericole concrete și soluții de prevenire    18-19 mai: Perspectivele Uniunii Europene. România la bilanț după un deceniu de la aderare    9 iunie: Conferinţa internaţională a doctoranzilor şi studenţilor în drept (ed. 9)    15 septembrie: Dreptul comercial și sistemul unității dreptului privat român


Despre noi

JURIDICEÎncredere, comunicare, implicare, cunoaștere.

JURIDICE.ro este un proiect al Societății de Științe Juridice.

Prin JURIDICE.ro, Societatea de Științe Juridice promovează în lumea juridică imperativul construirii unei societăți bazate pe cunoaștere. Activitatea noastră urmărește creșterea rolului argumentului, în defavoarea obtuzității. Depunem eforturi pentru consolidarea în România a respectului față de lege. Ne bucurăm de susținerea celor cu care împărtășim valori.

Noi credem că societatea viitorului este pentru oameni activi, inteligenți și moderați. Credem că viitorul a început deja. Promovăm valoarea și cooperarea. Susținem știinta și înțelegerea. Apărăm adevărul. Credem în lege.

JURDICE.ro este o comunitate de profesioniști, nu un spațiu pentru justițiabili.

PARTENERIAT
JURIDICE.ro este în relații de parteneriat și colaborare cu cele mai importante organizații (instituții, organizații profesionale și forme de organizare a unor profesii juridice), cărora le adresăm și pe această cale mulțumirile noastre pentru excelenta colaborare. Aceste legături contribuie la realizarea Politicii JURIDICE.ro.

ȘTIRI
Informăm din surse oficiale. Monitorizăm și publicăm informații provenind de la universități, instanţe, parchete, Ministerul Justiției, alte ministere, Consiliul Superior al Magistraturii, Uniunea Națională a Barourilor din România, barouri, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și o multitudine de alte surse (peste 100). În mod obișnuit pe JURIDICE.ro se publică între 50 și 70 de titluri.

REVISTA DE NOTE ȘI STUDII JURIDICE [RNSJ]
JURIDICE.ro se bucură de susținerea unor organizații, în principal societăți de avocatură, cărora le adresăm și pe această cale mulțumirile noastre. Reprezentanții partenerilor noștri publică articole de specialitate pe JURIDICE.ro (în mod gratuit). Prin Hotărârea nr. 17 din 30 aprilie 2009, revista a fost acreditată de către Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) pentru recunoașterea activității publicistice a avocaților ca modalitate de îndeplinire a obligației de pregătire profesională continuă. Revista noastră (ISSN 2066-0944) are rubrici consacrate: ESSENTIALS, Studii, Opinii, Interviuri, Revista revistelor juridice, Note noutăţi legislative și Note de jurisprudenţă (CEDO, CJUE, CCR, Dezlegarea unor chestiuni de drept, Recurs în interesul legii, Hotărâri ÎCCJ, Hotărâri judecătoreşti).

MEMBRI [club.juridice.ro]
Clubul JURIDICE reunește profesioniști activi, inteligenți și moderați. Ne bucurăm că suntem împreună!

SPECIALIȘTI [specializari.juridice.ro]
Am evidențiat profesioniștii individuali în pagini special dedicate domeniului juridic / ariei de practică în care își desfășoară activitatea. Cunoașterea ariei de practică permite profesioniștilor să colaboreze între ei, apelând la formele obișnuite de conlucrare profesională, permanentă sau pe proiect. Evidențierea profesiei / ariei de practică în cadrul proiectului Profesioniști nu are semnificația unei specializări profesionale, ci evidențiază sfera de preocupări a profesionistului, aria sa de practică. Astfel, promovarea imaginii avocaților pe JURIDICE.ro în cadrul proiectului Profesioniști se realizează pentru menținerea notorietății intraprofesionale în domeniile de interes, nu în scopul atragerii de clientelă. JURIDICE.ro nu este un spațiu pentru justițiabili.

ACTIVE LAWYERS [activelawyers.ro]
Publicăm pe Active Lawyers comunicatele celor mai importante și interesante societăți de avocatură și vă ținem la curent cu activitatea lor. Comunicatele trebuie să respecte reglementările privind publicitatea profesională a avocaților.

TOP LEGAL ROMANIA [toplegal.ro]
Proiectul Top Legal Romania este destinat vorbitorilor de limba engleză interesați de noutățile din domeniul juridic din România: cercetători și alți străini cu interese de afaceri (deci juridice) în România. Website-ul www.toplegal.ro este exclusiv în limba engleză și cuprinde traducerea celor mai importante noutăți publicate pe JURIDICE.ro, precum și materiale publicate direct și exclusiv pe www.toplegal.ro.

CARIERE [cariere.juridice.ro]
Informăm comunitatea profesioniștilor dreptului cu privire la oportunități de angajare publicate (surse publice). Publicăm anunțuri de recrutare active, ușor de cercetat și de promovat, cu o interfață simplă și intuitivă. Cariere este un proiect destinat facilitării găsirii de către organizații a oamenilor capabili să fie de folos prin cunoștințele și eforturile lor.

EVENIMENTE [evenimente.juridice.ro]
Informăm comunitatea profesioniștilor dreptului cu privire la organizarea de evenimente de interes, atât din domeniul juridic cât și din domeniile business și style. În cadrul proiectului Evenimente semnalăm într-o interfață simplă și intuitivă evenimentele interesante și le evidențiem pe cele remarcabile. Subliniem că publicarea anunțurilor se face gratuit.

CĂRȚI [carti.juridice.ro]
Semnalăm ultimele apariții editoriale din domeniul juridic, cărți de drept apreciate de către editori, de către cititori, de către personalități cu autoritate în lumea juridică și de către noi. Nu ne propunem să punem în discuție cărțile pe care vi le prezentăm, ci doar să vă prezentăm cărți noi. Fiecare carte pe care o găsim interesantă este semnalată într-o pagină de prezentare care cuprinde, de regulă, coperta cărții și felul în care este descrisă de editor/autor.

DEZBATERI JURIDICE [dezbateri.juridice.ro]
Săptămânal, în fiecare zi de luni, începând cu ora 20:00, organizăm dezbateri juridice pe teme de interes pentru profesioniști. În cadrul acestor dezbateri sunt invitați profesioniști cu experiență în ce privește problemele puse în dezbatere. De obicei sunt invitați profesioniști cu profesii diferite, pentru ca problemele discutate să fie abordate din perspective diferite. Dezbaterile juridice se transmit LIVE în mod gratuit, iar arhiva înregistrărilor este deasemenea disponibilă gratuit. Invitații nu primesc niciun fel de onorariu pentru participarea la dezbateri.

CONFERINȚE JURIDICE [conferinte.juridice.ro]
Din anul 2008, în fiecare an organizăm conferințe juridice în cadrul cărora cei mai prestigioși profesioniști apar în fața comunității juridice. Conferințele se bucură de o participare numeroasă și aleasă, fiind cel mai titrat loc de întâlnire și discuții pentru specialiști.

JURIDICE.ro este un proiect al Societății de Științe Juridice. Operator: Juressa.NET.

 

CONFERINȚE JURIDICE detalii aici

15 mai 2017: RED BUSINESS CONFERENCE: Poprirea - între lege și realitate. Ce-i de făcut?
16 mai 2017: Probleme dificile de dreptul sportului (ed. 1)
17 mai 2017: Probleme dificile de dreptul muncii (ed. 6). Răspunderea disciplinară. CONFERINȚA ION TRAIAN ȘTEFĂNESCU
18 mai 2017: Probleme dificile de drept fiscal (ed. 4). CONFERINȚA RADU BUFAN
19 mai 2017: Probleme dificile de drept penal și procedură penală (ed. 4). CONFERINȚA NICOLAE VOLONCIU
20 octombrie 2017: Probleme dificile de drept civil (ed. 6). CONFERINȚA VALERIU STOICA
23 noiembrie 2017: Probleme dificile de drept comercial (ed. 3). CONFERINȚA STANCIU CĂRPENARU
24 noiembrie 2017: Probleme dificile de dreptul internetului (ed. 2)

ATELIERE JURIDICE detalii aici

22 februarie 2017: Spălarea de bani. Pericole concrete și soluții de prevenire
7 martie 2017: Cum putem convinge și impune instanței naționale să adreseze o trimitere preliminară Curții de Justiție a Uniunii Europene?
15 martie 2017: Achiziții publice de la teorie la practică
16 martie 2017: Evaziunea fiscală. Aspecte controversate de drept penal și drept procesual penal
4 aprilie 2017: Probleme și soluții juridice în SPORT
6 aprilie 2017: Excepțiile de procedură penală. Examen de practică judiciară

Au fost scrise până acum 4 de comentarii cu privire la articolul “Despre noi”

  1. Ovidiu BOUREANU spune:

    Imi permit sa va fac o sugestie: ar fi extrem de utila si practica o versiune pentru mobil a acestui site. Nu stiu ce eforturi implica un astfel de demers insa consider ca macar poate fi adus in discutie.
    Iar o aplicatie pentru android ar fi o minunatie.
    Mult succes in continuare in ceea ce intreprindeti!

  2. Cecilia JABRE spune:

    Va lipseste coordonator proiecte tematice pe doua materii: dreptul muncii si dreptul aigurarilor sociale. Well well well…

Lasă un răspuns

Return to Top ▲Return to Top ▲