15 ani de performanţă, de aspiraţii, de construcţie a unei altfel de încredere în Justiţia din România


ESSENTIALS-Aida-Rodica-PopaAcum 15 ani a început un proiect care în prezent este o realitate juridică vie, care pulsează prin cei care l-au organizat, avocat dr. Andrei Săvescu şi echipa sa şi este un proiect pentru cei care doresc un altfel de mod de exprimare juridică profesională, în care ideile, opiniile, dezbaterile, conferinţele conduc la o comunitate extinsă juridică nu numai pentru invitaţi şi participanţi, cât şi pentru societatea românească.

JURIDICE.ro. este o matrice culturală juridică în care generaţiile de jurişti, judecători, avocaţi, procurori, formatori la Institutul Naţional al Magistraturii, Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, alţi profesionişti ai dreptului, din mediul public şi privat se regăsesc şi exprimă împreună o nouă realitate asupra sistemului de drept român, a viziunii sale prezente şi viitoare, contribuie la construirea unei culturi juridice române şi europene cu o dimensiune virtuală pronunţată, ceea ce cred, că îi va asigura o existenţă şi consistenţă în ideile pe care le transmite.

Pe parcursul celor 15 ani, JURIDICE.ro, prin fondatorii săi, echipa şi partenerii săi au realizat o deschidere către societatea românească asupra Justiţiei române nu numai în accepţiunea sa ca autoritate judecătorească, ci mai ales asupra dimensiunii profesiilor juridice, cu puternice accente jurisprudenţiale în toate ramurile dreptului român şi european, a unei educaţii juridice cu standarde europene, cu dezbateri, controverse şi aspecte de etică a profesiilor juridice.

Noutatea juridică, fie legislativă, fie jurisprudenţială, se conjugă la timpul prezent pe JURIDICE.ro, dialogul interprofesional, reprezentând forma de comunicare care a asigurat unitatea schimbului de idei, opinii juridice şi culturale.

Proiectul JURIDICE.ro performează şi prin dimensiunea de înalt profesionalism şi valori umane a celor care au considerat şi consideră că acest proiect este un mod de viaţă în profesiile juridice, complementar şi necesar pentru a fi prezent în actualitate şi în permanenţă deschidere către viitor.

La acest ceas aniversar este momentul a spune: Continuă, Crede şi Construieşte pentru o altfel de alternativă profesională juridică, culturală, etică, interdisciplinară şi cu alte medii profesionale, în care legea, educaţia, arta, încrederea sunt valori constante şi fac din timpul prezent un viitor palpabil, către o societate dinamică, vie şi surprinzătoare.

La mulţi ani, JURIDICE.ro!

Judecător dr. Rodica Aida Popa
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală