A fi avocat înseamnă a fi umanist, solidar, onest, de încredere


Trăim o perioadă de provocări fără precedent asupra drepturilor fundamentale ale cetățenilor și asupra profesiei de avocat. Se produc schimbări majore în ordinea de drept existentă, care vor avea efecte de durată, după ce starea de urgență se va încheia. Noi, avocații, suntem în prima linie de apărare a drepturilor cetățenilor. Este menirea noastră să rămânem alături de cetățeni, inclusiv în aceste vremuri în care activitatea noastră este restrânsă forțat prin lege.

La nivelul UNBR se fac demersuri continue pe lângă autorități pentru a include avocații într-o arie de protecție specifică profesiilor juridice liberale.

Comisia Permanentă studiază la foc continuu toate posibilitățile pentru a proteja avocații în interiorul profesiei, fără a ne sacrifica viitorul. Am apelat la soluțiile dumneavoastră, avocații, pentru depășirea acestei perioade dificile și am ținut cont de opiniile majori tare în toate apelurile către autorități și în orice alte demersuri pe care le-am făcut de la decretarea stării de urgență. Este menirea noastră, a UNBR, să apărăm dreptul confraților avocați la continuitatea vieții profesionale. Ceea ce facem pentru avocați, facem și pentru societate.

Vă adresez rugămintea de a rămâne aproape de principiile și valorile care ne-au unit ca profesie. A fi avocat înseamnă a fi umanist, solidar, onest, de încredere. Acestea sunt valorile profesiei în așteptările cetățenilor și cum altfel am putea să le confirmăm decât unindu-ne forțele în acțiuni de responsabilitate și solidaritate față de societate?

Prof. univ. dr. av. Traian Cornel Briciu
Președintele UNBR

* Materialul a fost publicat în Newsletter UNBR Info #1