Seducția robei, reflecții despre vocație (I)

Sunt un avocat încercat și, ca să încep în maniera Catilinarelor – exordium ex abrupto – rămân un îndrăgostit de profesie. O viață i-am răbdat capriciile și schimbările de look. Am pledat sub trei coduri civile, am asistat inculpați sub nenumăratele avataruri ale legii penale, am trăit sub două constituții, am respirat în două ordini publice și acum mă adaptez celei europene. Încerc să învăț din mers și să simt mersul nou al lumii. După ce am revenit din viața… Citește mai multSeducția robei, reflecții despre vocație (I)

Modernizarea statului. Franța. Legea asupra transparenței luptei contra corupției și modernizarea vieții economice – ”SAPIN 2”

1. Cadrul legislativ nou pentru lupta contra coruptiei Legea din 09.12.2016, denumita „SAPIN 2”[1] intareste cadrul legislativ in vigoare (Legea nr. 93-122 din 29.01.1993) in materie de lupta contra coruptiei si prevede, in principal, crearea: – Agentiei franceze anticoruptie (AFA) dotata cu putere de control, constatare si sanctiuni; – o noua obligatie de punere in conformitate impusa societatilor cu mai mult de 500 salariati sau apartinand unui grup de societati cu peste 500 salariati si cu o cifra de afaceri… Citește mai multModernizarea statului. Franța. Legea asupra transparenței luptei contra corupției și modernizarea vieții economice – ”SAPIN 2”